Thursday, 21 April 2011

terus terang~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

wuu~ pertama tama sekali, saye nak ucapkan terima love kat orang-oreng yang sudi mengView blog saye ni.. semalam, blog ni telah mencapai 1k view.. =) dalam sebulan lebih ni, 1000 kali la blog aku da diVIEW.. tankz to semua~

back to the title.. terus terang.. terus terang dalam bahase omputeh, honest.. huh~ terus = strait or continue.. terang = light.. terus terang = honest.. huhh~ memang kuat belit laa omputeh ni.. kite lak just follow jek ek? =.=! wuu~ tapi entri aku kali ini bukan pasal keDISASTERan bahase omputeh.. so, lantak p laa ngan kebelitan dorang tu.. =)

Lurus untuk titik (strait to the point), aku ni seorang yang suke teros terang.. aku xsuke lak nak hepohepokrit ni~ kite xperlu laa nak berpura2.. tapi, tu laa.. orang pompan ni cepat sangat cair dek pujian.. tu yang xde pompan yang caer ngan aku, cuz aku ni jarang lak nak pepuji orang ni.. aku akan cakap ape yang aku lihat dengan 2 bijik mate yang terlekat kat muke aku ni.. so, lau si A ni gemok, make aku akan cakap si A ni gemok laa.. salah ke aku terus terang? ape beza kutok n terus terang? wuu.. aku pon xtau..

Tapi an, hahaha.. ade tapi nye... bese laa.. cerita melayu an, da xplen berbuih2, tapinye tetap ade.. =) tapi an, aku segan nak terus terang yang aku suke kat orang yang aku suke.. hahhaha.. kenape taim tu sikap terus terang aku ni xmo tubek? adehh~ sebabnye... sebabnye aku ni pemalu laaa~ huhu.. aku nak tulis panjang ag.. about kecurangan.. tapi lapaa laa.. so, otak aku ngah hibernate.. aku akhiri dengan

kau adelah sebahagian dari semuanya
tidak akan terpisah daripadanya~

4 comments:

yaya zulkiflei said...

der , terus terang tuu bagus . tapii maruah kena jaga kawan :) kalau kau cakap terang terang dye gemuk and semua org boleh dengar or nampak , malu lah dye . dye ta mintak pown na gemuk . ta salah terus terang tapii bertempat . zaharin kan dah besar . hee ,,

MistaZaharin said...

salah ke jadik gemok? wuu~ ciptaan tuhan rite.. knape perlu segan lau gemok?

cik Nat said...

memg la 2 ciptaan tuhan..xslah klu jd gemok..tp ne r pndai jge prasaan n maruah owg..pk la klu owg len malu an kamu..pe prasaan kamu..klu kamu memg xde prasaan memg kamu xkn de ase pe2..tp klu kamu de prasaan kamu akn rse pe yg owg yg kamu ckp 2...

MistaZaharin said...

perlu ke kite rase malu if kite gemok? lau malu gemok, diet laa kawan.. =)