Tuesday, 26 April 2011

Kisah 26 April~

Assalamualaikum dan salam berlapekk~

wuu~ hari ni aku xmo citer pasal kite semua, xmo mengarut kejap.. so, aku nak citer pasal aku arini.. Arini aku ade rase memacam perasaan.. suke, marah, geram, merah, cuke, arghh~ memacam ag laaa~ huh.. permulaan, cam bese laa, aku masok keje memang lambat laa.. Kawan aku da punch Kad kan aku, so, aku jalan dengan tenang sambel makan Kinder Bueno.. bio lambat asal selamat.. kang aku jalan laju, eksiden lak~ pastu sampai Hospital, relaks ag ah.. dok indent ubat.. pastu dok nunggu akak Pharmacist Assistant tu siapkan salin mende yang nak di indent tu ke dalam buku.. *even aku ag Tua dari akak PA tu, aku panggil die akak gak.. umo aku an 19 tahon ni* pas akak PA tu da siapkan buku, aku pon naek laa ke store untuk siapkan indent tu.. troli ade satu jek cuz ag satu troli masok workshop.. cermen sisi pecah cuz kene langgar ngan troli laen.. aku n kawan aku naek laa sorong troli ke store.. aku ni memang ag banyak mase kat store dari kat Pharmacy.. kat sane bukan ade keje sangat pon.. staff da ramai da an.. campor ag ngan daq2 senior ag, peh.. ramai gile.. *even aku senior, tapi dorang ag macam senior* Haa~ lupe nak cakap.. before aku keluar, akak PA yang bername akak Tom cakap, lau dapat siapkan indent dalam mase 30minit, nanti die belanje..
so, sesampai jek aku kat store tu, aku pon buat laa keje aku dengan lincahnye.. lepas mase mencecah minit ke 23, aku dapat siapkan satu troli.. so, aku bawak laa turun dolu an.. cuz banyak lahi ubat aku nak kene amek.. taim sampai kat lift, POMM~ aduii.. tayar troli aku pancit pulak.. geram tol aku.. aku pon turunkan ubat2, aku teros bawak troli aku ke stesen minyak yang terdekat.. lepas sampai ke stesen minyak, aku pon pam tayar troli aku tu.. pastu aku naek balek, amek ubat yang aku tinggal tu.. aku sampai kat Pharmacy, da terlebih 30minit.. wuu~ sedih.. aku pon suroh laa sorang 'senior' ni anto troli pas dorang da abes susun.. cuz aku nak sediakan stok ubat kat store tu.. aku tunggu2, xsampai gak trolinye..
huhh~ susah sangat kot nak tolak troli tu naek store.. bakar2 laa siket lemak yang ade kat perot tu.. tapi, aku xkesah sangat pon die nak tolong aku ke x.. Lantak p die laa.. die 'senior'.. xkan nak tolong 'junior' yang noob macam aku ni.. maybe die tersangat bagos sampai rase terhine kot nak tolak troli.. Akhernye, kawan aku gak yang bawak troli naek atas.. huhh~ kepade cek 'senior' tu. aku xmati pon lau ko xtolong aku.. pastu aku teroskan keje aku.. then, da siap tu, ade bro store tu cakap, ko jangan makan ape2 lunch ni.. t ade makanan untok ko.. hihi~ rezeki aku.. pas solat, aku p store balek.. then, ade akak store tu cakap, p makan kat pantry.. hihi.. best.. akak tu belanje ayam goreng yang dijual kat kedai 24jam yang ade aircond tu.. *KFC la* .. wuu~ ade gak orang belanje aku.. hihi.. daa.. tamat da cerita aku.. haha.. mende yang penting pasal tolong2 tu jek.. dan tankz kat akak store gak cuz belanje kami.. and pade staff pharmacy, hihii.. xmo laa kecik ati ngan aku kalau aku suke kutok2 korang.. hihi..

malam ini ku hadiahkan sebutir bintang pengganti kata2

1 comment:

Nurfazilah Cipa said...

wah..xbaek 'senior' awk buli 'junior' cm awk kn??haaaa~(tbe2 je)