Sunday, 18 December 2011

Hutang~m

Assalamualaikum dan Selamat~

Name sye Yen.. Yen hero dalam blog ni.. Kenape Yen hero dalam blog ni? cuz xde orang nak jadikkan Yen hero dalam blog dorang.. Tajuk diatas adelah hutang.. Yen suke berhutang.. Tapi Yen xsuke bayar balik.. Tiap2 ari Yen hutang ngan kawan2 Yen.. Tiap2 ari gak kawan Yen menuntut hutang mereka dari Yen.. Tapi Yen tetap xmo bayar Hutang yang telah dipinjam.. Satu hari, Kawan Yen yang bername Sam (bukan name sebenar) telah mengONEBYONE ngan Yen untuk menyatakan rase tidak puashatinye kepade Yen..

Sam : Weh~ bile ko nak bayar hutang aku?
Yen : Aku xmo bayar~
Sam : Kenape ko xmo bayar?
Yen : Cuz aku nk selamatkan ko dari jadik buruk..
Sam : Kenape lak aku akan jadik buruk if ko bayar hutang aku?
Yen : sebab ko mintak balik hutang ko..
Sam : da ko hutang kat aku, aku mintak la balik..
Yen : xbleh.. aku xkan biarkan ko burukk~
Sam : camne lak aku akan jadik buruk if aku mintak balik hutang tu?
Yen : Cekgu aku cakap, 'Meminta kembali barang yang sudah diberikan kepada seseorang' bermaksud buruk siku.. Lau ko mintak hutang ko balik kat aku, t siku ko buruk.. aku xmo kawan aku buruk sikunye kerana aku~
Sam : Agak2 bile last ko kne lempang? #$%^&*(

Sekian~

Thursday, 15 December 2011

Ade Ape Dengan DPH C4?

Assalamualaikom~

14 Dec 2011 adelah hari terakher kami, DPH C4 mengucapkan selamat ByeBye pade KPJ International University College..Menatang ape tu DPH C4? DPH C4 = Diploma in Pharmacy Cohort 4.. paham? kat DPH ni, Cohort 4 agak popular laa.. kenape ek? jo, kite selongkar, Ade Ape Dengan DPH C4..

DPH C4,
1. Daftar pade 1 jan 2009
2. Satu2nye DPH yang di sponser oleh KKM (sumer student c4 adelah tajaan KKM)
3. Satu2nye DPH yang majoritinye adelah Student lelaki~
4. Satu2nye DPH yang tak menganjurkan FAREWELL party~
5. Satu2nye DPH yang xpayah nk susah2 mintak sponser~
6. Satu jek budak yang diturunkan Cohort. Harap2 xde yang ke-2..
7. berjaye memerajokkan sumer lecturer lelaki yang mengajar kami.. Mintak maaf pade sume mangse~
8. Satu2nye DPH yang dapat kasot pade hari terakher kat Kolej..
9. ade Pak Lah yang bertindak sebagai Abah kami.. Always backup us walaupun pernah di Perang Psikologi oleh semua pihak c4.. Maafkan kami, Pak Lah..

huhu.. tu c4.. aku lak, ape yang aku da buat sepanjang 3 tahun kat kolej ni~

1. Pakai selipar, kasot All American taim kat kolej.. *aku xsuke pakai kasot kulit*
2. xpernah masokkan baju lam suo.. bese aku selit baju kat tali pinggang jek. *aku xske kelihatan professional*
3. Xikot tempat posting yang ditetapkan.. cth : Orang soh p Kluang, aku p Ampang~
4. Tido dalam kelas mr. thomas cuz aku tegok Bena setengah botol..

Emm.. agak sedih gak nak tinggalkan kawan2 aku ni.. Yelaa.. 3 tahun kami harungi bersame.. Pahit, manis, pedas, panas. Banyak memori yang telah terpalit. Kne angkat air ke tingkat 4.. Kne jalan kaki ke Annex tetiap pagi.. Kene jemur kat panas.. Kne marah ngan Makcik Nurse cuz tuduh student pompan DPH C4 cangkong kat jamban duduk.. Daq pompan kelas aku da ah ade 6.. seboleh2 nak salahkan dorang.. Sedangkan student nurse tu ade 60 orang lebih, xdisalahkan lak~ emmm.. memacam ag laa.. 3 tahun punye cter kan, 6 tahon pon xabes lau aku nak cter sumer.. emm..

Papehal pon, Good Luck la untuk student DPH C4, DPY C4 n DIN G37 cuz berjaye melucutkan title pelatih.. Dulu kami adelah pelatih.. Sekarang kami adelah ex-Pelatih~ sekian~