Sunday, 17 April 2011

Mat Rempit~

Assalamualaikom dan salam berlapekk~

Mat rempit.. Mat rempit dapat didefinisikan sebagai, laki yang menunggang motor secare merbahaye.. Minah rempit lak, pompan yang menunggang motor secare merbahaye.. wuu~ kenape mesti gune MAT n MINAH? ade ke sejarah yang mengatakan Mat n Minah ni jahat sangat sampai name dorang digunekan untuk memenuhi title 'mat rempit' n 'minah rempit'?

setahu aku laaa an, orang yang jahat dalam sejarah melayu adelah Dol.. korang kenal sape tu Dol? alaaa... name penoh die Sarip Dol.. die kan jahat.. suke sangat kacau cek Salmah.. tiap kali cek Salmah balek keje jek mesti Sarip Dol kacau.. so, Dol ni ag jahat dari mat laa an? so, kenape dorang xnamekan 'Dol Rempit'?

Lantak p laa ngan title samseng jalanan tu.. aku just nak bangkitkan isu ni.. adekah semua mat rempit adelah samseng jalanan? orang mengASSUME pemude yang bawak motor ni adelah mat rempit.. wuu~ posmen tu kire mat rempit gak ah ea? wuu~ sian cek posmen.. emm.. xsemua mat rempit tu samseng.. ade gak mat rempit yang tolong nenek tua lintas jalan.. bukan semua mat rempit meragut beg2 tangan orang.. korang kene pahami mat rempit ni.. mat rempit just terlibat dalam perlumbaan haram jek.. suke mengALTER motor.. ubah suai enjin.. even ramai yang belom ade sijil SPM ag, tp dorang tetap maher mengubahsuai enjin.. x cukop hebat ke? korang yang ade diploma, ijajah bagai, pandai ke pasal enjin2 ni?

tapi, mat rempit ni pon same jek macam berkas penageh n berkas banduan.. masyarakat akan memandang -ve kat dorang ni.. so, lau xmo dipandang -ve, xpaya la jadik mat rempit.. pakat beli kereta ramai2.. biar semua jalan kat malaysia ni sesak.. =)

boleh rempit2..
jgn kepit2..
nanti tersepit~
~~~

No comments: