Wednesday, 27 April 2011

Rindu~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

pejam celik pejam celik, mujur aku boleh celik lagi.. sekurang2nye, aku dipanjangkan umur lagi sehari.. yelaaa~ lom tentu esok kite akan dapat tengok dunia ag an? kite bukan tau ajal kite sampai bile kan.. tapi, kite xperlu risau sal ajal n maut ni.. ini semua bukan kerja kite.. Ajal maut, sumer kat tangan-Nya~ kite just sediakan bekalan untuk dibawa ke sana.. HEPOKRIT... Ejaan sebenar hepokrit adelah HIPOKRIT.. tapi, lonie korang ade kat zon perosak bahasa.. so,sebutannye adelah hepokrit.. hik2..

Hepokrit bermaksod, arghh~ korang carik laa sendirik dalam google.. Ade internet dok bukak FB, Twitter, bagai sumer tu wat pe.. camne nak berkembang.. Ade internet p laa carik mende2 yang berpekdah~ hii~ adekah korang hepokrit? wuu~ aku ni kadang2 hepokrit gak.. lagi2 kalau taim aku Praktikal kat Hospital ni.. hahaha.. terpakse jadik budak baik.. *baik ke?hahaha* Tah laa~ bukan aku sengaja nak hepoHepokrit ni.. tapi, lau aku tunjuk perangai sebenar aku, hii~ mati laa semua staff anti aku..

Cek lecturer aku yang gelap2 tu pon ade tegur daq2 grup aku supaya jangan tunjok perangai sebenar kami taim praktikal.. wuu~ aku siyes rindu gile ngan suasana kelas aku.. rindu bunyik2 pelik yang ade dalam kelas aku tuu..*rindu nak buat bunyik ikan lumbe2* rindu nak wat lecturer kitorang merajok.. rindu nak carik pasal ngan daq2 kolej yang bajet hot macam neraka tu..*hot=panas.. neraka kan panas..hik2* rindu nak lepak kat kaki lima depan exam hall.. rindu nasik lemak yang kawan aku selalu belikan kat desa cempaka tuu.. Aku sangat suke ngan sumer classmates aku.. Korang memang paling gile.. xpernah pon korang xbuat masalah.. hihi~ 2 tahun dulu, aku tengok korang semua senonoh jek.. sopan santun.. jalan kepit.. tu 2 tahun dulu.. sekarang ni, korang da jadik xsioman sepenuhnye.. hihi~ sape laaa ajar korang jadik xsioman ni.. hik2~

aduii.. bile laaa aku nak abes praktikal ni? pihak kolej pon cube laaa gune otak yang berjambol tuu.. yang cek pihak kolej dok sumbat student reramai dalam satu hospital wat pe? da macam kelas tuisyen sains darjah 6 da aku tengok suasana kat Farmasi tu.. Bulan 5 kang ade lagi student baru masok.. Haish.. mane laaa aku nak duduk nanti.. selamat aku ade job tetap kat store Farmasi tu.. selasa,rabu,khames aku konpem dudok store sebab wat indent~ daripade dok kat Farmasi yang belom tentu ade peluang prepare ubat, baek aku buat keje kat store tu.. lantak p laa orang nak cakap aku ni asik hilang cuz ngulor kat store.. kat store lagi tenang bekerja.. xde asik nak dok elak orang.. hik2~ aku asik dok elak orang jek kat Farmasi tu.. huhu.. bukan aku jek, orang laen pon kekadang kene elak aku.. haha~ aku akhiri dengan sedutan lirik takkan ada yang dinyanyikan oleh kumpulan LYLA~

tak seindah bersamamu..
xsehangat pelukan muu..
yang tak akan pernah bisa..
untuk menggantikan dirimuu~

3 comments:

Nurfazilah Cipa said...

npe dok elakk2..bkn ke ampg frmsi besa gaban ke??huuu

MistaZaharin said...

beso, tapi kalau da ramai dok dalam ni, kene laa dok sapel jek.. =)

Nurfazilah Cipa said...

haaaa~better dr putri jb lor.kecik, pdt, rmai..huuuu~smpi nk prepare pon xckop tmpt..huhuhu~tp best!:)