Saturday, 18 May 2013

Love Story 5~

Assalamualaikum~

Tasha : Abg! syg ade soalan lagi tok abg!
Yen : xabes2 soalan.. menyampah lak aku *cakap dalam hati*
Tasha : Syg kan orang yang ke 57 bersame abg kan?
Yen : Yup2.. btol tu.. mane syg tau?
Tasha : Semalam kan abg yg bagitau! -.-
Yen : ooo.. oke2.. so, ape soalan nye?
Tasha : Kenapa abg pilih syg? Kenape abg xpilih yang 56 yang lain tu?
Yen : ekceli bukan abg yang pilih..
Tasha : Kalau bukan abg yang pilih, abes tu, sape yang pilih syg untuk jadik isteri abg?
Yen : Bukan abg yang pilih tasha, tp, Allah swt yang bagi tasha pade abg~
tasha : Abg nii~ *sambil blushing*

Friday, 17 May 2013

Love Story 4~

Assalamualaikum..

Tasha : Abg! Abg ingat tak pasal yang malam semalam tu?
Yen : Pasal performance kite malam semalam ke? mestila ingattt!
Tasha : Bukanlaa gile..-.-
Yen : Abes tu yang mane?
Tasha : Yang abg cakap, 'because a girl like u impossible to find' tu la bang..
Yen : ooo.. ingatkan sal performance semalam.. hmmm.. nape?
Tasha : Nape abg cakap pompan cam syg ni susah nak carik? *sambil blushing*
Yen : emmm.. sebab tasha pompan yang ke 57 yang bersame abg.. Makne nya, Abg terjumpa 56 pompan lain before abg jumpe tashaa, so, kire susah la abg nk jumpe syg~
Tasha : *dalam hati* dasar playboy! huh! nyampah aku!

Thursday, 16 May 2013

Love Story 3~

Setelah beberape tika dan saat ini, Akhirnya Yen n Tasha pon berkahwin.. Da kawen, dorang pon bergurau2 la kat rumah.. Da kawen kan? so, panggilan pon lain la. hik2

Tasha : Abg, jom main sorok2!
Yen : Alaaaa.. susah laaa.. malas la main..
Tasha : Aik? Nape susah lak? Syg sorok, Abg carik laaa~
Yen : Susahh~
Tasha : Kenape lak susah?
Yen : Bcuz a girl like you impossible to find~ =)
Tasha : Abg niii *sambil blushing*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Monday, 6 May 2013

Rumah da Siap, pahat berbunyik masih lagi~

Salam BlackOut!

hik2.. Tadi petang baru aku rase macam da xnk pikir sal politik.. Tapi, provoke2 malam ni buat aku rase terpakse gak terlibat.. Seperti yang aku jangka, isu perkauman telah dibangkitkan oleh pihak2 tertentu.. Haa.. da dapat agak da permainan tu.. Di sini aku ingin nyatakan yang aku ni bertindak n berpikir ikot rasional aku yang aku rase relevan.. Mungkin aku nampak ke arah PR, tapi, aku cume menilai dari pemikirang aku.. Sori la.. kekadang, aku mmg tertaip bahasa ganu siket..

Isu perkauman.. DAP menang 38 kerusi.. Paling tak disangka, Bekas MB tewas dengan majoriti yang besar.. Kenapa? oke.. Gelang Patah tu tempat MCA.. Disebabkan rasa tergugat dengan kehadiran Kit Kat di situ, mereka terpaksa mempertaruhkan Bekas MB ini kerana MB ini mempunyai pengaruh yang besar n bagi aku, die adelah calon terhebat di negeri ini.. Tapi, calon hebat, kenape kalah? sebab itu kawasan MCA.. aku rase orang MCA akan berase kecil hati kerana tampuk tertinggi seolah2 tidak percaya akan kehebatan calon mereka.. so, salah ke kalau mereka2 ini mengundi si kit kat ni?

Oke.. bile aku da taip camni, mesti orang akan cakap, dorang undi si kit kat ni cuz orang Cina bersatu untuk jatuhkan melayu.. Hello kawan.. Plz la.. Sebuah negara yang mempunyai kaum majmuk ni, asas paling penting adelah perpaduan.. kalau korang dok citer sal perkauman ni, tercapai ke nak mencapai perpaduan.. Korang takot ke si roket ni nak terbitkan negara republik cam singapura? Korang ingat nak ubah dasar ni senang macam nak ubah selera makan ke? Xpaya la nak terbitkan pasal isu perkauman..

Isu manifesto.. Ade fanpages yang mempunyai admin kurang ilmu telah mencabar PR, untuk menepati segala manifesto yang telah di buat oleh PR di negeri2 yang mereka perintah.. Kepade rakyat Malaysia yang bijak lagi sana dan sini, Manifesto Negara n Manifesto negeri adelah 2 mende yang berbeza.. Kalau admin kurang cerdik, jangan la pengaruh orang jadik kurang cerdik gak.. Sile la pikir dulu guna akal yang dikurniakang oleh Allah tu.. Pikir secara relevan, baru la korang like or share.. Xpaya nak provoke dengan mende2 yang kurang cerdik ni.. Gunakan akal anda sebaik2nya supaya anda xtergolong dalam golongan kufur nikmat cuz xmenggunakan nikmat Allah dengan cara yang betul..

Dan yang penting, buletin utama masih lagi kekal.. Kalau lah satu hari nanti, buletin utama intebiu aku, dan aku pon keluarkan ayat camni, "Siti NurhalizaWati xpuasa semasa die datang bulan" konpem ke akan keluar ayat ini 100% macam ini? kalau keluar macam ni, Alhamdulillah la.. Kalau cume keluar "Siti NurhalizaWati xpuasa", konpem aku akan dikutuk oleh masyarakat cuz aku fitnah Siti NurhalizaWati ni xpuasa.. hik2..

Dan kesimpulan yang aku buat berdasarkan PRU pertama aku ni, Aku rasa ini adelah pengalaman yang sangat2 best.. Aku datang ke tempat function ni, disini, 3 kaum berkumpul, tanpe mengenali satu sama lain, tapi, tanpa segan silu, kami bersalaman dan berbual umpama 1 keluarga.. Ayat yang akan paling aku ingat adelah, 'xkan u orang nak guna duit kotor pergi haji'.. Kata2 yang diucapkan oleh seorang cina.. Terkedu aku dengar.. siyes.. aku akan ingat moment2 ini.. kata akhir dari aku, anda boleh menilai..

p/s : Disebabkan politik ni, aku da dekat 5 hari xlayan kiyomi.. huh~

Sunday, 5 May 2013

Mengundi

Salam mengundi~

Cerita love story dihentikan seketika untuk memberi laluan kepade isu pilihanraya yang hangat diperkatakan.. Orait.. Pertame sekali aku ingin ucapkan tahniah pade yang berjaya menjalankan tanggongjawab anda untuk membina negara.. Pilihan di tangan anda.. Dan pilihan sudah pon dibuat, jadik tunggu jek keputusan..

Kepade yang layak mengundi, tapi tidak mengundi tanpe alasan yang munasabah, tahniah gak diucapkan kepade anda kerana anda xkesah langsong jatoh bangon Malaysia.. If malaysia kena serang pon, golongan2 ni la yang akan berdiam diri tunggu musuh balik sendirik ke tempat asal tanpe melakukan ape2 usaha.. Anda2 ini cume parasit yang tumboh di Malaysia.. so, kepade golongan berkenaan, sila DIAM if korang ade pape yang korang xpuas hati dengan kerajaan yang bakal terbentuk kejap lagi.. xmalu ke, orang lain sume ade dakwat di tangan, tapi, golongan ini pulak mempunyai jari yang bersih.. Sekali lagi aku bagitau, golongan yang aku maksodkan adelah, golongan yang layak mengundi tapi tidak mengundi TANPA ALASAN MUNASABAH.. Muna dari sabah pon leh balik manjoi tok mengundi oke.. Lain la mereka yang ade alasan munasabah. mmg boleh diterima la.. ini alasan, lambat daftar.. tuihh~ xleh pakai langsong alasan tu..

Lagi beberape jam, Malaysia kembali mempunyai kerajaan semula.. INI KALILAH atau LAIN KALILAH.. JANJI DICAPATI ke INI KARILAH.. Oke.. disini ingin aku sampaikan, aku tidak berpihak kepade mane2 parti.. tapi, aku boleh bagi pandangan dari mata kasar aku untuk menilai situsasi yang terjadik taim berkempen..

Isu Pertama, Penyokong parti A dipukol oleh penyokong parti B,C dan D.. Semalam, aku g la kat 1 function parti B ni.. Taim perjalanan kakian aku ke function tu, Beratus budak yang masih mengharapkan duit minyak motor dari mak ayah telah memprovoke dikawasan function parti B ni.. So, salah ke kalau mereka kena pukul? Taim da kena pukul, mulelah media tulis kat surat khabar, mereka dibuli.. Oke.. dulu, cekgu pukul kite pon bersebab.. inikan pulak dalam kes ni.. xkan suke2 nak pukul anak orang yang masih sesedu untuk nak tinggi tu? Yang aku respek, penyokong parti B siap bagi laluan ag kat beratus budak2 ni tanpe rase tercabar dengan provoke tu.. Rasanya si Penyokong Parti B ni pon malas nak layan budak2 ni.. HUHAHUHA Preng sane Preng sini, tapi belom cukop umur untuk ngundi.. ade pekdah ke adek2 wat camtu? hik2..

Isu ke 2.. Dakwat kekal.. Oke.. dakwat mmg kekal.. dan yang paling diakui, taim cebok, die xmeninggalkan kesan dakwat pade bontot anda.. so, jangan risau..

Isu ke 3.. Peratusan keluar mengundi.. Kat tempat aku, kami dibahagikan mengikut umur.. aku berade di saluran 7.. golongan 21- berape tahun tah.. Aku tunggu xsampai sepuluh minit.. Bukan kerane kakitangan SPR buat kerja pantas.. tapi, kehadirang dari golongan ini sangat kurang memberangsangkan.. Aku memang suke cuz siap awal.. Tapi, aku pergi ngan abang2 n akak aku.. so, xde maknenye kalau ngundi siap 10 minit, tapi still kene tunggu gak abg2 n akak aku yang amek mase sejam lebih baru siap.. Kamon la generasi baru.. kita ni,, ahhh.. cakap banyak pon xgune.. da abes da pon mase ngundi..

Ade banyak lagi isu.. isu 4,5,6,7,8,9 tapi aku rase sumer tu xpenting lagi kini.. just tunggu jek keputusan yang bakal diumumkan.. Kepade pihak yang menang, tahniah kami ucapkan dan belalah nasib rakyat ini.. Kepada yang kalah, jangan putus asa, cuba untuk merampas pade penggal akan datang... sekian~

Thursday, 2 May 2013

Love Story 2~

Di Sebabkan jodoh ngan Effa xlame, Yen n Effa pon clash. pas beberape bulan, Yen dapat cinta baru.. Taim berdating pade 22hb mac, mereka pon berbual..

Yen : Tasha, tasha ingat tak arini ari ape?
Tasha : Yen ni saje nak uji Tasha ke?
Yen : Mestilaa.. Tasha tau tak arini ari ape?
Tasha : Huh! mestilah tauu! Arini kan ari jumaat!
Yen : Hmm! Tasha ni.. Bukan la.. hari ni hari penting tok kite...
Tasha : Yeke? hmmm.. besday Yen kan da lepas 3 bulan lepass..
Yen : Hmm! Tasha ni.. arini kan our 1st Anniversary!
Tasha :  Ek, bukan kite baru kapel 10bulan ke? xcukop ag setahun..
Yen : hmm! sori.. lupe lak yen ngah kapel ngan tasha..
Tasha : Maksod yen?
Yen : Ari ni anniversary yen n Effa.. Lau kami still bersame, da masok 2 tahun la hubungan kami.
Tasha : Yen xleh lupekan Effa lagi ea?
Yen : Sori tasha.. Bayang2 die masih melekat ag kat Yen.. sori..
Tasha : xpe.. its oke.. i'll try my best to buang sumer bayang2 Effa dari hati Yen k?
Yen : Amboi.. Speaking lak die.. Tankz Dear~

Thursday, 25 April 2013

Love Story~

Assalamualaikom dan Salam mengundi~

Pada tanggal 22 Mac yang lepas, Yen n Effa berdating *huu~ gile penulis ni.. 22hb aku keje laa!*.. Then, mereka pon berbual..

Effa : Yen, ingat tak arini ari ape?
Yen : Effa ni saje nak uji yen ke?
Effa : Mestilaa.. yen tau tak arini ari ape?
Yen : Huh! mestilah tauu! Arini kan ari jumaat!
Effa : Hmm! Yen ni.. Bukan la.. hari ni hari penting tok kite...
Yen : Yeke? hmmm.. besday effa kan da lepas 3 bulan lepass..
Effa : Hmm! Yen ni.. arini kan our 1st Anniversary!
Yen :  Laa~ Yeke? Sori2.. yen tetol lupe.. Sori ea?
Effa : hmm! Yen ni, tarikh2 penting camtu pon Yen xingat ke?
Yen : Alaa.. sori laa.. next year yen wish k?

3 bulan Kemudian~

Yen : Effa, Effa ingat tak arini ari ape?
Effa : Yen ni saje nak uji Effa ke?
Yen : Mestilaa.. Effa tau tak arini ari ape?
Effa : Huh! mestilah tauu! Arini kan ari jumaat!
Yen : Hmm! Effa ni.. Bukan la.. Hari ni kan hari yang penting tok kite..
Effa : Yeke? hmmm.. 1st Anniversary kite kan da lepas 3 bulan lepas.. Sori.. Effa tetol lupe..
Yen : Hmm! Effa suruh yen ingat mende2 penting, tp Effa sendirik tak ingat mende2 penting tentang kite ni.. hmmm
Effa : Hmm, sori yen.. Effa tetol lupe.. Yen cakap la arini ari ape?
Yen : Hari ni kan genap setahun Effa terkentut dalam Wayang.. Orang sebelah siap toleh ag! tu pon xingat!
 Effa : *MONOLOG DALAMAN* Mende2 yang memalukan aku ni die leh ingat lak.. huhh!

Monday, 18 March 2013

Altar Cinta - Sixth Sense

Assalamualaikom dan Salam Pray4Sabah~

Korang kenal Sixth Sense? Popular dengan lagu Khatimah Cinta? Sekarang ni dorang da beralih kepade lagu2 kerohanian... n aku rase, dorang ni telah membawa perubahan kepade lagu2 nasyid.. Evolusi lagu nasyid.. Nice beb.. lagu Rasulullah yang pernah dipopularkan oleh hijjaz n lagu damai yang hilang (NowSeeHeart) telah diberikan nafas baru yang lebih susu dan segar~ Tapi aku tertarik gegile ngan lagu Altar cinta.. ape itu Altar? Ntah la.. dengar dan hayati liriknye~

video


Lirik Lagu Altar Cinta - 6ixth Sense

Luruh hatiku menjadi puing-puing yang tandus
Kala terjatuh saatku jalan dalam kehidupan
Deras merayu kepada satu cinta abadi

Malam menjadi altar cinta yang lebih mendalam
Kesal bukan satu jawapan
Hanya cintaMu beri sayap

Tak mampu kuterbang tanpaMu
Ku lemah jauh dari cintaMu
Saat pedang takdir menghunus
Hanya Engkau sayapku

 
P/s : puing-puing tu ape maksodnye?

Thursday, 14 March 2013

Cinta Pertama



Assalamualaikom pembuka bicara
Gud Bye Penutop bicara
Jom kite mengembara
Mengenali cinta Pertama saya.

Hik2.. Awal2 da panton da.. Oke.. Ini cerita serius.. Yen nak cerita pasal cerita pertama yen.. Bukan ape, Semalam dok belek2 FB, pastu, ade nampak daq sekolah ni, BF die post picture si GF, pastu tulis kat picture tu, "My Future Wife".. Kat FB bukan maen ag, si GF ni bertudung molek. Tapi, si BF ni g Upload pic Si GF ni taim xbertudung.. Taim kapel, Aurat si GF pon ko leh post kat public, Taim kawen kang upload Video la agaknye tu.. hik2..

Nape aku marah sangat ni? Baru kapel 4jam da cakap my Future Wife bagai.. Cube la jangan suke bagi harapan kat orang.. Panjang lagi idop ko tu dek.. Jauh ag Perjalanan Idop ko.. Ko relaks jek dulu.. G belajar.. Xpaya nak cintan cintun weh.. Lau ko dengo story aku ni mesti ko rase nyesal cuz bagi harapan kat org lain..

Meh dengo stori aku.. Cinta pertama.. Aku tau.. sumer orang ade cinta pertama die.. macam aku la.. Cinta Pertama aku.. Caye tak caye, Cinta Pertama aku bertahan selama 11 Tahun.. caye tak? Tak caye tak pe la.. Tapi tu la kebenarannya.. Tapi, 11 tahun terbina, akhirnye musnah begitu jek.. Tapi ko, baru kapel 4 jam da macam2 da ayat ko.. haishh~

Aku sayang gile cinte aku ni.. Tapi apekan daya.. kerana desakkan pemeli, aku terpakse lah berpisah untuk selame2nye ngan die.. Selame 11 tahun aku jage die, mandikan die, belai sehabis baik supaye die xmerajok ngan aku, tapi, aku ag sayangkan pemeli aku.. aku terpakse akur dengan kehendak pemeli aku.. Cume kekadang aku berase pelik siket la, kenape selepas 11 tahun baru Abah aku nk pisahkan kami.. Cinte aku tu pon setia gile ngan aku.. melekat jek kemane aku pergi.. Emmm..

Aku ingat ag ari terakhir aku bersame die.. Abah aku suruh aku tatap die puas2.. samat xde camera taim tu.. lau tak aku da amek gambar die banyak2 supaye aku leh menatap die taim aku rindu.. Abah aku terpakse menggunakan orang ke tiga tok pisahkan kami.. Dalang utamanye bukan calang2 orang.. Seorang yang bergelar doktor.. Hmmm.. selepas kami dipisahkan, derita gak aku rase.. Dok terlentang selame seminggu jugak aku.. Dok terkenang memori aku bersame die.. Makan pon xlalu..

Tapi selepas seminggu tu, baru la aku ade semangat siket nk idop.. Tu pon selepas Abah aku xjemu2 bagi aku semangat tok lupekan die.. Tapi saya nk awak tau, Awak adelah cinta pertama saya.. Akan saya ingat awak sampai bile2.. sayang awak selamenye cek KULOP~

p/s : PK DOUBLE MEANING PLZ!! xpaham sudahh! hik2

Thursday, 7 March 2013

Pesalah

Assalamualaikom dan Salam Malam Khamis..

6 Mac 2013, Jam da kol 12:40 malam waktu Kahang.. waktu ni jari aku ngah menari2 kat atas kibod.. Ape aku nk mencarot malam2 gelap ni? emmm.. Sal status yang aku update.. "Xsemua Pesalah ngaku salah sebelum dibicarakan sehinggalaa perbicaraan selesai, baru pesalah ngaku salah selepas da sedaye upaye menutup kesalahan yang dilakukan.."

Oke.. Saje gune ayat metafora.. Sejak layan lagu teman pengganti n selalu terikot2 ngan lirik yang dinyanyikan oleh si Malique tu, bahase aku pon sekarang dipenuhi dengan metafora.. =)

Pesalah yang aku maksodkan adelah orang yang xnampak kesalahan yang dilakukan.. Sering menuding jari kepade orang lain.. Sering menuduh orang lain menjadik punca even kesalahan itu dibuat oleh pesalah ini..

Perbicaraan pula bermaksod sesi perbualan kononnye untuk menyelesaikan masalah.. Tetapi si Pesalah ini still xnampak salahnye dan akan cube menegakkan benang yang basah.. Even kesalahan yang dilakukan sudah terang lagi bersuluh, beliau cube juge untuk memalapkan mende yang terang lagi bersuluh tu..

Susah sangat ke nak ngaku salah? Perlu ke depend diri even kesalahan yang dilakukan itu sangat jelas.. Aku rase, kite perlu depend diri if ade rasionalnye dengan ape yang kite lakukan tu.. Tapi, if da jelas salah tu, xpaya la nk putar belitkan fakta supaye dapat menutup kesalahan anda tu.. Just ngaku, xpaya nk panjangkan cerita..

Contoh, si Pencuri yang dirakam aksinye oleh CCTV.. Perlu ke xnk ngaku salah ag? Perlu ke nk keluar ayat 'saya mencurik cuz da lame anak saya xminom susu Dutch Lady'?? Mencurik tu tetap mencurik.. Mungkin Hakim akan kesian kan pencuri tu dengan mengurangkan hukuman dunia.. Tapi, hukuman akhirat leh ke kurang?

So, nasihat aku, if da wat salah yang jelas tu, just ngaku n mintak maaf jek la.. Xpaya nak menutup kesalahan tu.. Xpaya nk putarbelitkan fakta n xpaya nak kalis dengan alasan2 yang xmunasabah.. 

Contohnye, Kesalahan yang dilakukan menyebabkan aku merajok seminggu, ingat dengan alasan2 manis yang ko beri tu leh buat aku merajok kurang kepade 2 hari la ea? hik2.. *contoh oke.. C.O.N.T.O.H*

Pas da puas belitkan fakta, bagi alasan itu ini, then pas da xde point tok menghalalkan kesalahan, baru la nak ngaku salah.. Ngaku salah awal2 kan senang.. xpaya la ko perah otak ko tok putar belitkan keadaan.. 


"Cubalah Hargai Seseorang Selagi Dia Masih Cinta,
Tak Perlu Hargai Dia Bila Dia Da Terluka"

Sunday, 3 March 2013

Maaf~

Assalamualaikom dan salam Hujung Minggu~ Hee~ Pertame sekali, marilah kite doakan supaya SABAH berada dalam keadaan yang selamat.. Kenapa ngan sabah? Tu la.. ade internet, dok bukak FB jek.. Camne nk berkembang otak ko yang kecik tu.. Pihak 'Tentera diRaja Sulu' da mula buat onar di semporna~ Harap abangku yang berada di Kunak dijauhkan dari malapetaka~ Berbalik pada tajuk kite.. "Maaf".. Haa~ Maaf adalah kata2 yang boleh mengubah satu dunia.. Perkataan 'maaf' sekarang ini digunakan secara berleluasa untuk meng'suci' kan kesalahan yang kite buat.. Tanpa ade niat untuk menginsafi kesalahan yang kite lakukan, ucapan 'maaf' pon di lafazkan.. 2-3 jam pastu, wat ag kesalahan yang sama, then mintak maaf ag.. hohoho.. Da xde nilai da lafaz Maaf sekarang ni.. Pastu, bile mangsa tidak memaafkan kesalahan yang dilakukan, mula lah ayat2 islamik keluar.. 'Nabi pon boleh maafkan umatnye, inikan kite pulak manusia biasa'.. Taim korang wat salah, guriskan hati orang, wat mangsa terase, tak pulak korang ingat Nabi taim tu.. hik2.. Tapi ag terok kalau orang da buat salah, tapi still ingin cube untuk menegakkan benang yang basah even kesalahannye nampak jelas sangat kesalahannye.. Tapi xleh salahkan orang yang jenis macam ni kerane mereka merasekan diri mereka perfect sampai xmelihat kesalahan sendirik dan cume nampak kesalahan orang jek.. =) Penutop, Doakan rakyat2 sabah.. Semoge mangsa2 yang terbunuh ditempatkan dikalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah~

Thursday, 28 February 2013

Cinta Si Pelik~

Assalamualaikom dan Salam Deepavali~

Sebagai seorang watak utame dalam blog ni, Yen akhirnye menpertemui jodohnye lalu berkapel~ Sebagai seorang yang si Pelik, Yen cube memelikkan pasangannye~

Yen : Saye sangat tak sangka, akhernye kite berdua bersatu jugak *hik2.. tajuk lagu tuu~*

Effa : Saye pun tak sangka gak.. =)

Yen : Tapi, sye ade satu permintaan, sye harap awk leh tunaikan..

Effa : Ape permintaan awk?

Yen : Saye suka sangat dengan name Tasha.. So, boleh tak sye panggil awk Tasha?

Effa : Kalau awk suke name tasha, nape nak panggil sye Tasha? Kan lagi elok kite letak jek name Tasha kat anak kite nanti..

Yen : Anak? tapi sye cume nak kapel ngan awk jek.. Sye xde niat pon nk kawen ngan awk..

Effa : Knapee? =='

Yen : Sebab mak sye nak cucu yang cantik/hensem.. Kalau sye kawen ngan awk, konpem laa mak sye xdapat cucu yang cantik/hensem.. =='

Effa : Sye ni xcukop cantik ke untuk proseskan anak yang cantik/hensem?

Yen : Sebab awk sangat cantik la sye xkonpiden yang awk akan proses anak yang cantik/hensem.. Agpon sye ni bukan hensem pon..

Effa : Sebab awk xhensem la awk kene kawen ngan sye untuk memperoleh anak yang cantik/hensem..

Yen : emmm.. Awk ni dulu xbelajo math ke?

Effa : Ape kene mengene math ngan isu anak ni?

Yen : yelaa.. cantik = positive.. hodoh = negative..

Effa : so?

Yen : sye ni hodoh.. so, sye negative.. Awk tu cantikk.. so, awak positive..

Effa : so?

Yen : negative + positive = negative..