Saturday, 18 May 2013

Love Story 5~

Assalamualaikum~

Tasha : Abg! syg ade soalan lagi tok abg!
Yen : xabes2 soalan.. menyampah lak aku *cakap dalam hati*
Tasha : Syg kan orang yang ke 57 bersame abg kan?
Yen : Yup2.. btol tu.. mane syg tau?
Tasha : Semalam kan abg yg bagitau! -.-
Yen : ooo.. oke2.. so, ape soalan nye?
Tasha : Kenapa abg pilih syg? Kenape abg xpilih yang 56 yang lain tu?
Yen : ekceli bukan abg yang pilih..
Tasha : Kalau bukan abg yang pilih, abes tu, sape yang pilih syg untuk jadik isteri abg?
Yen : Bukan abg yang pilih tasha, tp, Allah swt yang bagi tasha pade abg~
tasha : Abg nii~ *sambil blushing*

Friday, 17 May 2013

Love Story 4~

Assalamualaikum..

Tasha : Abg! Abg ingat tak pasal yang malam semalam tu?
Yen : Pasal performance kite malam semalam ke? mestila ingattt!
Tasha : Bukanlaa gile..-.-
Yen : Abes tu yang mane?
Tasha : Yang abg cakap, 'because a girl like u impossible to find' tu la bang..
Yen : ooo.. ingatkan sal performance semalam.. hmmm.. nape?
Tasha : Nape abg cakap pompan cam syg ni susah nak carik? *sambil blushing*
Yen : emmm.. sebab tasha pompan yang ke 57 yang bersame abg.. Makne nya, Abg terjumpa 56 pompan lain before abg jumpe tashaa, so, kire susah la abg nk jumpe syg~
Tasha : *dalam hati* dasar playboy! huh! nyampah aku!

Thursday, 16 May 2013

Love Story 3~

Setelah beberape tika dan saat ini, Akhirnya Yen n Tasha pon berkahwin.. Da kawen, dorang pon bergurau2 la kat rumah.. Da kawen kan? so, panggilan pon lain la. hik2

Tasha : Abg, jom main sorok2!
Yen : Alaaaa.. susah laaa.. malas la main..
Tasha : Aik? Nape susah lak? Syg sorok, Abg carik laaa~
Yen : Susahh~
Tasha : Kenape lak susah?
Yen : Bcuz a girl like you impossible to find~ =)
Tasha : Abg niii *sambil blushing*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Monday, 6 May 2013

Rumah da Siap, pahat berbunyik masih lagi~

Salam BlackOut!

hik2.. Tadi petang baru aku rase macam da xnk pikir sal politik.. Tapi, provoke2 malam ni buat aku rase terpakse gak terlibat.. Seperti yang aku jangka, isu perkauman telah dibangkitkan oleh pihak2 tertentu.. Haa.. da dapat agak da permainan tu.. Di sini aku ingin nyatakan yang aku ni bertindak n berpikir ikot rasional aku yang aku rase relevan.. Mungkin aku nampak ke arah PR, tapi, aku cume menilai dari pemikirang aku.. Sori la.. kekadang, aku mmg tertaip bahasa ganu siket..

Isu perkauman.. DAP menang 38 kerusi.. Paling tak disangka, Bekas MB tewas dengan majoriti yang besar.. Kenapa? oke.. Gelang Patah tu tempat MCA.. Disebabkan rasa tergugat dengan kehadiran Kit Kat di situ, mereka terpaksa mempertaruhkan Bekas MB ini kerana MB ini mempunyai pengaruh yang besar n bagi aku, die adelah calon terhebat di negeri ini.. Tapi, calon hebat, kenape kalah? sebab itu kawasan MCA.. aku rase orang MCA akan berase kecil hati kerana tampuk tertinggi seolah2 tidak percaya akan kehebatan calon mereka.. so, salah ke kalau mereka2 ini mengundi si kit kat ni?

Oke.. bile aku da taip camni, mesti orang akan cakap, dorang undi si kit kat ni cuz orang Cina bersatu untuk jatuhkan melayu.. Hello kawan.. Plz la.. Sebuah negara yang mempunyai kaum majmuk ni, asas paling penting adelah perpaduan.. kalau korang dok citer sal perkauman ni, tercapai ke nak mencapai perpaduan.. Korang takot ke si roket ni nak terbitkan negara republik cam singapura? Korang ingat nak ubah dasar ni senang macam nak ubah selera makan ke? Xpaya la nak terbitkan pasal isu perkauman..

Isu manifesto.. Ade fanpages yang mempunyai admin kurang ilmu telah mencabar PR, untuk menepati segala manifesto yang telah di buat oleh PR di negeri2 yang mereka perintah.. Kepade rakyat Malaysia yang bijak lagi sana dan sini, Manifesto Negara n Manifesto negeri adelah 2 mende yang berbeza.. Kalau admin kurang cerdik, jangan la pengaruh orang jadik kurang cerdik gak.. Sile la pikir dulu guna akal yang dikurniakang oleh Allah tu.. Pikir secara relevan, baru la korang like or share.. Xpaya nak provoke dengan mende2 yang kurang cerdik ni.. Gunakan akal anda sebaik2nya supaya anda xtergolong dalam golongan kufur nikmat cuz xmenggunakan nikmat Allah dengan cara yang betul..

Dan yang penting, buletin utama masih lagi kekal.. Kalau lah satu hari nanti, buletin utama intebiu aku, dan aku pon keluarkan ayat camni, "Siti NurhalizaWati xpuasa semasa die datang bulan" konpem ke akan keluar ayat ini 100% macam ini? kalau keluar macam ni, Alhamdulillah la.. Kalau cume keluar "Siti NurhalizaWati xpuasa", konpem aku akan dikutuk oleh masyarakat cuz aku fitnah Siti NurhalizaWati ni xpuasa.. hik2..

Dan kesimpulan yang aku buat berdasarkan PRU pertama aku ni, Aku rasa ini adelah pengalaman yang sangat2 best.. Aku datang ke tempat function ni, disini, 3 kaum berkumpul, tanpe mengenali satu sama lain, tapi, tanpa segan silu, kami bersalaman dan berbual umpama 1 keluarga.. Ayat yang akan paling aku ingat adelah, 'xkan u orang nak guna duit kotor pergi haji'.. Kata2 yang diucapkan oleh seorang cina.. Terkedu aku dengar.. siyes.. aku akan ingat moment2 ini.. kata akhir dari aku, anda boleh menilai..

p/s : Disebabkan politik ni, aku da dekat 5 hari xlayan kiyomi.. huh~

Sunday, 5 May 2013

Mengundi

Salam mengundi~

Cerita love story dihentikan seketika untuk memberi laluan kepade isu pilihanraya yang hangat diperkatakan.. Orait.. Pertame sekali aku ingin ucapkan tahniah pade yang berjaya menjalankan tanggongjawab anda untuk membina negara.. Pilihan di tangan anda.. Dan pilihan sudah pon dibuat, jadik tunggu jek keputusan..

Kepade yang layak mengundi, tapi tidak mengundi tanpe alasan yang munasabah, tahniah gak diucapkan kepade anda kerana anda xkesah langsong jatoh bangon Malaysia.. If malaysia kena serang pon, golongan2 ni la yang akan berdiam diri tunggu musuh balik sendirik ke tempat asal tanpe melakukan ape2 usaha.. Anda2 ini cume parasit yang tumboh di Malaysia.. so, kepade golongan berkenaan, sila DIAM if korang ade pape yang korang xpuas hati dengan kerajaan yang bakal terbentuk kejap lagi.. xmalu ke, orang lain sume ade dakwat di tangan, tapi, golongan ini pulak mempunyai jari yang bersih.. Sekali lagi aku bagitau, golongan yang aku maksodkan adelah, golongan yang layak mengundi tapi tidak mengundi TANPA ALASAN MUNASABAH.. Muna dari sabah pon leh balik manjoi tok mengundi oke.. Lain la mereka yang ade alasan munasabah. mmg boleh diterima la.. ini alasan, lambat daftar.. tuihh~ xleh pakai langsong alasan tu..

Lagi beberape jam, Malaysia kembali mempunyai kerajaan semula.. INI KALILAH atau LAIN KALILAH.. JANJI DICAPATI ke INI KARILAH.. Oke.. disini ingin aku sampaikan, aku tidak berpihak kepade mane2 parti.. tapi, aku boleh bagi pandangan dari mata kasar aku untuk menilai situsasi yang terjadik taim berkempen..

Isu Pertama, Penyokong parti A dipukol oleh penyokong parti B,C dan D.. Semalam, aku g la kat 1 function parti B ni.. Taim perjalanan kakian aku ke function tu, Beratus budak yang masih mengharapkan duit minyak motor dari mak ayah telah memprovoke dikawasan function parti B ni.. So, salah ke kalau mereka kena pukul? Taim da kena pukul, mulelah media tulis kat surat khabar, mereka dibuli.. Oke.. dulu, cekgu pukul kite pon bersebab.. inikan pulak dalam kes ni.. xkan suke2 nak pukul anak orang yang masih sesedu untuk nak tinggi tu? Yang aku respek, penyokong parti B siap bagi laluan ag kat beratus budak2 ni tanpe rase tercabar dengan provoke tu.. Rasanya si Penyokong Parti B ni pon malas nak layan budak2 ni.. HUHAHUHA Preng sane Preng sini, tapi belom cukop umur untuk ngundi.. ade pekdah ke adek2 wat camtu? hik2..

Isu ke 2.. Dakwat kekal.. Oke.. dakwat mmg kekal.. dan yang paling diakui, taim cebok, die xmeninggalkan kesan dakwat pade bontot anda.. so, jangan risau..

Isu ke 3.. Peratusan keluar mengundi.. Kat tempat aku, kami dibahagikan mengikut umur.. aku berade di saluran 7.. golongan 21- berape tahun tah.. Aku tunggu xsampai sepuluh minit.. Bukan kerane kakitangan SPR buat kerja pantas.. tapi, kehadirang dari golongan ini sangat kurang memberangsangkan.. Aku memang suke cuz siap awal.. Tapi, aku pergi ngan abang2 n akak aku.. so, xde maknenye kalau ngundi siap 10 minit, tapi still kene tunggu gak abg2 n akak aku yang amek mase sejam lebih baru siap.. Kamon la generasi baru.. kita ni,, ahhh.. cakap banyak pon xgune.. da abes da pon mase ngundi..

Ade banyak lagi isu.. isu 4,5,6,7,8,9 tapi aku rase sumer tu xpenting lagi kini.. just tunggu jek keputusan yang bakal diumumkan.. Kepade pihak yang menang, tahniah kami ucapkan dan belalah nasib rakyat ini.. Kepada yang kalah, jangan putus asa, cuba untuk merampas pade penggal akan datang... sekian~

Thursday, 2 May 2013

Love Story 2~

Di Sebabkan jodoh ngan Effa xlame, Yen n Effa pon clash. pas beberape bulan, Yen dapat cinta baru.. Taim berdating pade 22hb mac, mereka pon berbual..

Yen : Tasha, tasha ingat tak arini ari ape?
Tasha : Yen ni saje nak uji Tasha ke?
Yen : Mestilaa.. Tasha tau tak arini ari ape?
Tasha : Huh! mestilah tauu! Arini kan ari jumaat!
Yen : Hmm! Tasha ni.. Bukan la.. hari ni hari penting tok kite...
Tasha : Yeke? hmmm.. besday Yen kan da lepas 3 bulan lepass..
Yen : Hmm! Tasha ni.. arini kan our 1st Anniversary!
Tasha :  Ek, bukan kite baru kapel 10bulan ke? xcukop ag setahun..
Yen : hmm! sori.. lupe lak yen ngah kapel ngan tasha..
Tasha : Maksod yen?
Yen : Ari ni anniversary yen n Effa.. Lau kami still bersame, da masok 2 tahun la hubungan kami.
Tasha : Yen xleh lupekan Effa lagi ea?
Yen : Sori tasha.. Bayang2 die masih melekat ag kat Yen.. sori..
Tasha : xpe.. its oke.. i'll try my best to buang sumer bayang2 Effa dari hati Yen k?
Yen : Amboi.. Speaking lak die.. Tankz Dear~