Wednesday, 20 April 2011

Mase Depan~ End of ~~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

emm.. korang pernah pikir mase depan? korang pernah pikir, sape korang 3 tahon akan datang? korang pernah pikir, korang ni jenis ade mase depan or x? wuuu~ aku suke pikir mase depan.. Abah aku lau drive kereta, salu ingatkan aku, kite mesti pikir ape yang akan kereta dihadapan lakukan untuk avoid eksiden.. tu kire pikir mase depan gak laa an? aku pon suke pikir 3saat kedepan.. 3saat pon kire mase depan laa an? oke.. aku pergi lagi jauh k..

 sape aku 3tahon akan datang? aku adelah seorang Pharmacist Assistant yang keje kat hospital yang memakai unipom kaler kelabu.. =.=' *kenape mesti kelabu? hijau ag indah kot dari kelabu* Taim tu aku da ade kereta, maybe MyVi, Alza, Saga or Kereta Perodua yang bakal kuo beberape bulan ag.. Lau leh aku nak keje kat Sabah, tapi Abah aku da warning awal2 suroh mintak keje kat Johor.. gepren? taim tu aku da ade gepren ke? tu aku serah pade takder.. =) tapi an, 6th Sense aku kuat mengatakan aku akan dapat jodoh dari kalangan orang utara atau orang Pantai Timur.. maybe Penang or Ganu.. knape? tah laa.. aku pon xtau kenape.. =) aku rase, taim tu aku xkawen ag.. cuz aku bajet, umo 27 bru aku kawen.. taon ni umo 19, ade ag 4 thon ag nak sampai 27.. *coz aku laher 1988* Tapi lau da xleh nak tahan, abes stadi, keje 3 bulan teros kawen.. =) Adekah aku still gamer? yup.. taim tu aku da beli PSP, PS3 dan sebuah Dekstop yang aku custom.. *aku da lame impi nak customize sebuah dekstop* taim tu aku blogger ag ke? tah laa.. ade citer, aku kongsi laa k.. haa~ tu 3 tahon akan datang tu.. adekah aku berjaye memiliki sebuah rumah? Dusun buah2an? wuu~ siyes.. aku xsabar nak miliki semua itu.. xsabar nak kumpol harta..

Dan aku gak pernah pikir apekah pengAKHIR mase depan.. pengAkhir mase depan yang aku maksod kan adelah MATI.. cuz mati jek yang akan stop mase depan kite.. korang pernah terpikir ape punce kematian korang? memang nampak pelik.. tapi, aku rase, punca kematian aku adelah Eksiden.. tapi, sejak akher2 ini, aku terase, punca yang akan meragut nyawa aku adelah, Penyakit.. lau aku mati eksiden, mesti orang just lawat kubur aku jek.. lau mati cuz penyakit, before aku mati pon orang akan jenguk aku.. tapi malang tu xberbau..

ajal maut ditangan Allah.. korang da sedia nak hadapinye? aku ade gak tanye kat kawan2 aku.. dorang da sedia ke hadapi kematian? even dorang macam marah aku, tapi dorang jawab gak.. ramai yang xsedia cuz dorang cakap, xcukop amal ag.. emm.. cube pikir.. lau kite hidop lame pon, mane ag senang bertambah? dosa korang or amal korang? harap2 amal la an.. yelaa.. Dosa dan amal disekeliling kite.. takot gak terngumpat, terfitnah, tercakap mende2 yang xberfaedah.. emmm.. malas nak ulas ag sal dose n amal ni.. so, selain mase depan, ingat2 gak laaa akhirat.. jangan terlalu kejar dunia yang sementara ni.. ade yang abadi menunggu kite..

senyum.. xperlu kate ape2.. so, senyum laa selalu~

No comments: