Friday, 27 May 2011

Bye KPJ Ampang Princess~

Assalamualaikum dan Selamat lahh korang b4 korang xselamat~

27 May 2011 adelah last day aku kat KPJ Ampang Princess.. Lepas 11weeks kat sini, akhernye, kami mengucapkan salam bye2 gak kepade semua staff yang ade kene mengene kepade kami di Ampang Princess nii.. Jutaan Thank you pade semua staff Pharmacy dan juga staff2 di Store Pharmacy.. Paling Thank You kat Preceptor kami, Abang Fad *da abes posting, tapi maseh xdapat info kenape dipanggil Abg Fad even namenye rusaidi* kerana bagi markah clinical appraisal n reflective diary yang memberangsangkan.. Dapat gak luangkan mase beberapa minit bersame kami even sedang menunggu pengeluaran anak beliau.. Terima love gak pade kepale Store, Kak Put cuz bagi kami pen yang banyak.. time kaseh gak pade semua staff store yang laen cuz bagi kami wat minuman di sane.. Suasana store memang sangat best.. dengan bebelan kak Put yang kekonpem aku akan rindu.. korang memang sempoii~

Kepade staff Pharmacy yang banyak membantu kami.. Time kaseh pade kak Nana cuz bagi cokelat.. Kak Nana macam nak nanges tadi.. aku sedih gak cuz aku rapat ngan kak Nana.. Pasni, xde sape laa nak cecocok pinggang aku.. pade staff yang dok gelar aku TOMOK.. tang mane tah yang same ngan tomok.. kekonpem tomok bangge laa cuz dorang samekan aku ngan Tomok.. Time Kaseh pade Kak Linda, kak tukang amek nombor yang paling peramah.. cuz bagi kami Nasik Lemak yang sangat byk kuantiti nasiknye sampai mengah nak abeskan *orang belanja, kene laa abeskan.. =) * Time kaseh pade semua yang terlibat belanje kami..  Time Laseh gak pade geng2 baju putih cuz bagi aku set MekDi.. siap free cawan ag.. =)

Banyak yang aku buat taim posting ni.. cuz, aku rase, taim belajo ni laa aku nak dok carik pengalaman.. t da keje, dok bagi ubat kat patient jek.. bosan tuu.. Aku p posting bukan sekadar nak dok kat outpatient pharmacy jek.. cuz da memang familiar sangat.. asal posting jek kene wat outpatient pharmacy.. muak lak aku.. so, untuk tambah pengalaman, aku keje laa kat inpatient pharmacy n store.. untuk mempelbagaikan ag pengalaman aku.. sok aku balik Kluang cuz nak praktikal kat Retail Pharmacy lak.. malas nyee akuuu.. hantu malas n hantu saket aku ade ag kat badan aku.. daa saket tekak seminggu da ni.. aduii~ semoge perjalanan esok berjalan dengan lancar.. Amin~

Saturday, 21 May 2011

Kenape mesti salahkan binatang?

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Hari ini hari sabtu.. tiap2 ari sabtu ade cerite Hindustan.. wuu~ taim SRK popular dulu aku layan laa Hindustan.. sekarang ni xlayan daa.. Ape kene mengene Hindustan ngan tajok entri aku? Kekonpem laa xde kene mengene.. Jom kite cerite pasal binatang.. Orang salu salahkan binatang.. Meh aku huraikan~

Cinta Monyet
Cinte monyet bermaksod bercinte semase zaman persekolahan.. wuu~ pelajar yang bercinte, monyet lak dapat name.. Ingat perangai pelajar bercinte macam monyet ke? dolu, taim sekolah menengah, pelajar2 ni laa orang yang paling kreatif taim bercinte.. tulis surat cinte, ayat bunge2.. da tulis ayat bunge2 ni, pastu siap letak bedak kat surat cinte tu cuz nak bagi wange.. xcukop ngan letak bedak, ade gak letak soflan tok tambah kan ag wangi tu.. tapi, semuanye itu cume disamekan dengan monyet jek? aduii.. modal bukan maen beso, tapi, monyet gak yang disamekan dengan pelajar2 bercinte?

Otak Udang
Otak udang = bodoh.. wuu~ da name pon binatang.. xde akal, memang laa bodoh.. tapi, kite yang dikurniakan akal ni, ade gak yang makan otak udang ni.. Kate otak udang = bodoh, tapi ade gak yang dok makan mende bodoh tu.. Udang yang kononnye bodoh ni pon xpernah makan otak manusia.. =='

Pekak Badak
wuu~ kite yang pekak, badak gak yang kene petik.. Mane korang tau badak pekak? korang cakap badak pekak cuz taim korang panggil badak, badak xtoleh kat korang ea? wuu~ aku panggil lembu pon, lembu xmo toleh kat aku.. Aku panggil babi, ag laa babi xmo toleh kat aku cuz xmo ngaku yang die tu seekor babi.. Cube korang panggil badak dalam bahase badak, kekonpem die pandang kan.. ni korang panggil badak dalam bahase melayu, mane laa badak tu nak paham.. Tah2, badak pon kekadang ade panggil manusia, tapi manusia xtoleh.. mesti dalam bahase badak, ade "pekak manusia". agaknye laa kan.. aku bukan belajar bahase badak pon.. just serkap jarang jek..

Malu2 Kucing
malu2 kucing atau daq2 sekarang menyebut, SHY2 CAT..  bermaksud, berpura2 malu depan orang.. wuu~ kucing malu ke? kalau kucing malu, xdenye die curik ikan kat dapur.. kalau die malu da lame da si kucing tu p manceng ikan sendirik.. Tapi siyes laa.. kucing sekang ni da maken hilang tahap keMALUannye.. cuz aku pernah nampak kucing ngah mengawan depan kedai makan.. Taim tu ade orang wat besday party kat kedai makan tu, si kapel kucing ni boleh plak mengawan depan besday parti tu.. kalau besday parti untuk atas 18tahon oke gak.. ni daq2 kecik yang menjayakan parti tu.. secare xlangsung da memberi contoh yang xbaek kepade kanak2 tersebot.. hmm~

So, kenape mesti salahkan binatang? hmmm~

Friday, 20 May 2011

Love is Chenta~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Selamat membace kepade semua pembace.. Arini pemilik blog ini nak cerite pasal Cinta~ hihi.. Ada ape dengan cinte? best ke bercinte? cume orang yang ngah bercinte jek tau cinte tu best ke x~ Yang sedang hangat bercinte kekonpem laa cakap cinte tu bestt~ yang ngah hangit bercinte lak mesti laa cakap cinte itu xbest.. Dulu taim hangat bercinte, kalau pasangan xshampoo rambot pon cakap rambot dorang wange.. kalau da hangit bercinte, pasangan kai shampoo kelapa dan orked pon cakap rambot pasangan busuk bau stokin.. huu~ senang citer, taim hambar ni, sumernye xbest laa..

Kalau ade cinte, adelah janji.. dan kalau ade janji mesti laa ade yang memungkirinye an? cuz kalau xde janji xde mende laa nak dimungkiri.. ade yang janji nak kekal sampai ke jinjang pelamen.. dorang pegang janji sampai ke jinjang pelamen jek.. lepas da naek pelamen, cerai.. Ade gak yang janji nak kekal sampai ke titisan darah terakher.. bile da kawen, n si pompan da putus haid or menopause, cerai.. yelaa.. titisan darah terakher tu bukan bermaksod putus haid ke? taim menopause an darah da xmenitis da.. memacam ag laa janji.. tapi, janji dibuat memang untuk dimungkiri pon.. pas mungkir janji, mintak maaf.. pastu buat laa ag.. pastu mintak maaf.. bukan kene bayar pon kalau mintak maaf ni.. so, nak mintak maaf 400x pon boleh..

Pastu, taim bercinte, keluarlah kate2 manes.. Lautan api sanggop direnangi laa.. Nak berenang kat lautan berapi konon.. Cuaca panas siket da dok merengek, inikan pulak nak renangi lautan api.. Mandi xbasah laa.. kalau xbasah, bukan mandi namenye.. Mandi gune paser boleh laa xbasah.. makan xkenyang laa.. memang laa makan xkenyang.. taim korang kapel, korang dok ingat pasangan jek, sampai lupe nak bace bismillah taim makan.. tu yang xkenyang.. tido pon xlenaa.. uuu~ yang ni memang xleh nak buat pape laa.. aku ni, bercinte ke, xbercinte ke, tetap tido xlenaa.. huhu.. Nak tido lena sangat tunggu laa taim Rest In Peace.. konpem lenaa.. xcelik2 mate korang cuz lena sangat..

Pastu yang aku pelik, taim clash konon cakap da serik laa nak kapel.. tapi tup tap tup tap, 2 ari pastu kapel gak.. kejap tol seriknye.. Cinte ni memang unik.. Memang susah nak ditafsirkan dalam bentuk kate2.. Cinte ni untuk kite rase.. bukan untuk kite ucapkan.. xpaya laa nak carik pasangan yang betol2 sempurna cuz kite sendirik pon xsempurna.. so, terimalaaa seadenyee~

biarpun ombak yang merubah pantai
kasih ku xkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nantii~

Thursday, 19 May 2011

Lagu baru~


Assalamualaikum dan Salam berlapekk~
Arini ade lagu baru kat Blog aku.. hik2.. lagu ini telah menjadik OST untuk filem NurKaseh The Movie.. Filem yang baru ditayangkan di pawagam pade arini, 19mei2011.. Cerita ini di Moviekan setelah mendapat sambutan yang menggalakkan oleh penonton.. seramai 19juta penonton telah mengikuti cerite Nurkaseh yang ditayangkan di TV3.. sentuhan Kaber Bhatia kan.. memang meletup laa.. Orang cakap, Nurkaseh ni adelah kisah cinta agung.. yeke? Agung cuz islamik jek kot.. even pelakon die pakai tudung xsempurne tapi citer ni tetap di cop islamik.. pakai tudung.. tapi xtutop dade.. lantak p laa.. tapi aku rase Adamaya lagi kisah cinte agung.. tapi yelaa kann.. Lisa Surihani xpakai tudong, so xislamik, so xdapat laa di cop kisah cinte teragung.. so, ape2 pon, marilah kite memeriahkan industri perFileman kite yang semaken banyak menumbuhkan Filem2 box Office.. sekian~

Tanpamu – Sabhi Saddi & Helena
Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Chorus
Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

Wednesday, 18 May 2011

Teka-Teki~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

hee~ Aku rase arini aku penat kot.. banyak tol keje aku buat.. Memule setel indent Ward, turun naek wad, pastu susun ubat yang baru sampai ke store, then anto patient p pisioterapi cuz ade staff nurse yang telah sesuke ati die jek cakap yang aku ni daq pisio.. tp xpe laa.. kire pengalaman bergune gak.. cuz aku 1st taim masok bilik pisio tu.. da laa aku kene anto patient p pisio.. Pastu aku parking laaa patient tu kat sebelah meja staff pisio tu.. pastu boleh lak die cakap kat aku, " aii dek, anto patient jek? wat laa procedure bla bla bla bla".. huu.. belajo tinggi2 tapi xreti bace ke kat unipom aku ni tertulis "school of pharmacy".. nk wat procedure ape? ubat aku reti la buat.. jangan sampai aku buat patient tu jadik minyak cap kapak.. malas nk bertekak, aku berlalu pergi laa.. da laa x time kaseh kat aku, dok marak aku lak.. pastu aku buat esaimen kat bilik CDR hospital tu.. huu~ kalau nak buat kat ostel esaimen tu memang takk laa.. so, aku buat laa kat spital.. bende pertame aku buat taim masok kat Pamasi adelah, melapor diri pade house captain aku.. *house captain ke captain house? lantak p laa* aku.. wuu.. gangster woo die.. untuk ngelak dari minom air sabon, kene la buat baek depan die.. balek pon aku melapor kat house captain aku.. hik2~ so, macam biase laa.. da namenye belog yen, mukadimah bukan maen panjang.. mende yang berkaitan ngan tajuk memang siket punye laa.. kalau xsengal bukan yen laa namenye kan?

meh.. ade 5 teka teki di sini,,

1. Ade orang gile naek kapal terbang.. die p toilet cuz nak kencing.. sampai toilet, die tibe2 sepak mangkuk jamban tu.. kenape die sepak mangkuk jamban tu?
2. kenape babi jalan tunduk?
3. kenape siput babi jalan lambat?
4. kenape kancil jalan melompat-lompat?
5. Ade seorang penggali kubur tengah gali kubur.. tibe2 jek die mati.. kenape?

Jawapan? korang xpaya carik kat google.. aku bg jawapan..

1. cuz die orang gile
2. babi jalan tunduk cuz die malu kerane mak die seekor babi..
3. sipot jalan lambat cuz taim jalan die pk same ade die ni spesies sipot or babi
4. kancil jalan melompat lompat kerane die gembire cuz mak die bukan babi..
5. Cuz kene hempap dengan mangkuk jamban yang disepak oleh orang gile tu..

merepek? hik2.. da namenye yen mestilaa dok cakap mende merepek yang ngarot jek.. hik2

Tuesday, 17 May 2011

Petua nak tinggi~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

wuu~ lame gile aku xupdate blog.. Cuz line internet yang kurang memberangsangkan.. Geram aku ngan brotbret maxis ni.. bayar bil punye laa awal sokmo, tapi perkhidmatan macam macam Aznil~ huh.. Tapi xpe laa.. aku terime ngan hati yang tenang cuz brotbret ni da banyak berjase kat aku.. ko nak slow macam snail pon aku tetap sayang ko wahai brotbret~

Anda kurang tinggi? rendah? atau dalam bahase kasarnye PENDEK? hmmm.. Pendek adelah word yang same worse dengan Gemok.. sensitip laa konon.. da pendek nak wat camne an? hik2~ meh aku kongsi care2 nak tinggi *even aku ni pon macam laa tinggi sangat* InsyaAllah berkesan punye.. Cuz kawan aku yang pendek xpernah pon amalkan petua yang aku bg ni.. sebab tu die xtinggi2.. kalau die praktikkan mesti die da tinggi da..

Cara pertame untuk anda tinggi adelah, makan kacang panjang.. Pehh.. kacang panjang masak lemak.. memang sedap laa kot.. tapi ade pantang larang nye.. Spesies yang kurang tinggi ni ade gak yang gemar makan kacang panjang.. tapi care permakanan tu yang xbetol.. Spesies yang kurang tinggi ni biase makan kacang panjang yang sudah dipotong pendek2.. so, camne nak tinggi kalau korang makan kacang panjang yang da dipotong pendek2.. korang suroh laa mak korang buat kacang panjang masak lemak tanpe memotonginye.. baru laa korang leh tinggi..

xberkesan? hmm.. relax2.. ade care ke-2.. mesti korang panas hati an kalau kawan2 korang ejek korang pendek.. so, care untuk golongan kurang tinggi ni akan kelihatan tinggi adelah dengan care berikut :
mule2, korang suroh laa orang2 yang ejek korang tu datang Menara berkembar Petronas.. then, korang p laa stay kat jambatan Menara berkembar Petronas tu.. then suruh orang2 yang ejek korang tu tengok jambatan.. konpem korang kelihatan tinggi punye laa.. sampai dorang kene mendongak nak tengok korang.. hik2.. haa? care ni xrealistik? alaa.. paling kuat korang kelihatan tinggi selame beberape saat ape.. so, bersyukor laa daripade korang xkelihatan tinggi langsung..

Xberkesan? jangan bimbang, jangan worry laa.. ade care ke-3.. ni Yen laa.. ape jek yang die xleh settlekan.. Care ke-3.. Ni untuk yang memang baka pendek laa.. Lau atok, nenek, mak, abah korang memang pendek, korang leh pastikan anak korang tidak akan pendek.. Kite boleh ubah.. daripade keturunan yang pendek belake, boleh mengubah jadik keturunan yang tinggi belake.. Korang namekan jek anak korang 'Mohamad Tinggi' or 'SitiNggi'.. nanti bile da bersalin, mesti ah ade orang dok melawat korang untuk tengok anak tu.. Mesti dorang akan tanye sape name anak korang.. korang btau la, name anak korang 'Mohamad Tinggi'.. Nanti mesti laa dorang panggil anak korang 'Tinggi'.. tiap kate2 tu kan adelah doa.. so, kalau da 40 orang panggil anak korang tinggi, mesti 40x doa da sampai langit.. so, InsyaAllah doa dorang akan termakbul.. Tu kalau 40.. kalau 40 ratus yang doakan? buatnye dalam 40 ratus tu, ade 3 lak golongan yang teraniaya? wuu~ doa orang teraniaya an besenye termakbol..

hmmm. aku ade 5 kilo ag care2 nak tinggi.. tapi aku bagi 3 jek la.. yang 3 ni pon lom tentu korang nak praktikkan so, watpe aku nk bagi lebih an? so, selamat mencube..

Friday, 6 May 2011

Yen si Playboy?

Assalamualaikum dan Salam Ampang~

Hii~ Playboy.. Play=main.. Boy=lelaki.. PlayBoy= Main lelaki.. hik2.. so, kekonpem laaa aku bukan Playboy an.. Watpe laaa nak maen lelaki.. aku maseh di jalan yang lurus lagi ni.. Im not gay.. hik2~ Tapi Playboy yang dimaksodkan oleh omputeh bermaksod, lelaki yang suke berfoya2.. wuu~ dalam bahase melayu bukan maen panjang lagi.. lam bahase omputeh, satu word jek jadik.. so? Ini menunjukkan orang melayu lagi rajen dari omputeh ni.. so, kenape kite xleh semaju omputeh sedangkan kite lebih rajen daripade mereka.. Jawapannye? search laa google.. mane tau ade jawapannye.. hik2~

Berbalek pade tajuk oke.. Ko ni lebih banyak mengarut daripade isik untuk tajuk sebenar.. ko ingat ko pemilik belog ni, ko bagos sangat laa?? huh~ marah diri sendirik pulak.. Benarkah si Yen ni adelah Playboy? hahahaha~  Kenape korang suke cop aku Playboy aka Romeo ek? jawapannye? Mesti bagi korang, aku ni hensem n sangat kacak kan? tu yang banyak orang cakap aku ni playboy ek? hik2.. Yelaa.. kalau aku ni xhensem, xkan aku kene cop Playboy kan? Biasa laa orang kite ni.. xleh tengok orang lebih siket.. Asal hensem jek playboy.. Asal kacak jek Romeo.. sebab tu laa omputeh ag maju dari orang kite.. Orang kite ni rajen dalam semua hal.. rajen bergosip, rajen mengFitnah.. tapi xpe laaa.. Fitnah paling besar dalam dunia ni adelah Dajal.. so, setakat Fitnah kecil2an pon kite da goyang, camne nak menghadapi Fitnah yang paling Dashat tu kan? =) *eja dashat macamane ek? dasyat ke dashat?* 


Sebab ke-3? ade ke sebab ke-3? sebab ke-2 pon belom ag, da nak masok sebab ke-3.. relax2.. pelan2 kayuh.. sebab ke-2... sifat2 romeo n Playboy adelah, mempunyai susunan ayat yang manes, lemak berkrim dan disukai ramai.. wuu~ korang cakap aku ni playboy cuz ayat aku ni manes ke? huhu.. Manes laa kot, sebab tu ade orang cop aku ni romeo.. hik2~ lau masam, xkan laa aku digelar Romeo lak.. =) Yang kenal aku jek tau ayat aku ni manes ke x.. hik2~ Lau hati xcukop kering, xpaya laa nak kawan ngan aku.. huhu.. Aku ni mulot celupar.. aku pon xtau manes mane ayat aku nii sampai ade orang cakap aku ni romeo.. =.=!

sebab ke-3? Korang pernah dengar lagu wali band x? tajuk lagu tu, Jangan Tuduh Aku .. pernah dengo x?? Kalau xpernah dengar p laa donlod kat 4shared.. ade Internet dok maen Pesbuk jek.. Camne kite nak maju.. Berbalek pade tajuk diatas.. Kalau laaa si A ni bukan Playboy, tapi ade gak orang yang tuduh die ni playboy, lame2 si A ni akan jadik playboy gak.. yelaa.. tiap kate2 kan doa.. kalau da 40 orang yang tuduh si A ni playboy, so, akan jadik laa playboy kan..

Tapi aku memang xamek pot pon lau orang cakap aku ni romeo.. aku ni suke pikir +ve.. siyes, aku xleh salahkan sape2 kalau ade yang tuduh aku ni romeo.. daa aku ni Hensem kan, terpakse laa terime dugaan .. Memang ni laaa dugaan kalau da jadik orang yang Hensem ni.. so, xleh laa aku nak salahkan orang yang tuduh aku.. =) think +ve wehh~ biaq laa orang cakap kite ni masok bakul angkat sendirik ..  da xde orang nak angkatkan kite angkat laa sendirik.. xkan nak tunggu orang angkatkan lak.. hik2~

Thursday, 5 May 2011

Berubah lahh wahai Nurse~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

emmm.. Aku nak gosip pasal sorang kawan aku yang Nurse nii.. Aku xtau laaa ape nak jadik ngan die nii.. Aku nak nasihat kan die depan2, takot die kecik hati lak an.. so, aku taip kat belog aku ni laaa.. harap2 die bace laa belog aku ni.. Aku pon da xsanggop nak tengok orang dok kate pasal ko semua.. Ko da kawan lame ngan aku, so aku xmolaa orang terus dok kutok ko..

Aku da kenal ko lamee.. Sejak kat salah sebuah daerah di Johor lagi.. Taim tu, ko baek sangat.. xpernah nak keluar malam.. Then, bile mak ko da lepaskan ko untuk amek Diploma in Nursing, ko daa banyak berubahh.. Sekarang ni, ko keluar lepak bandar dengan selamber ko dedahkan rambut ko yang xberape nak panjang tuu.. daa laa ko selamber jek free hair, pastu ko lepak ngan laki tah mane2 jek ko kenal sampai ke tengah malam.. siket pon ko xsegan bonceng motor laki yang baru ko kenal..

Lepas ko mule kenal dorang, ko daa pandai nak hisap rokok.. Mak ko hantar ko untuk belajar Nursing, ko pulak leh terjebak ngan rokok.. Kuo tengah2 malam cume berseluar pendek dan berbaju singlet.. Mane perginye sifat sopan santun ko taim ko kat kampong dulu?? xsegan ke ko pakai singlet, kuo ngan laki? kalau perut ko Flat macam aku ni xpe gak.. ni perot ko "apartment 4tingkat" ko tau.. ko xsegan kee orang tengok lemak ko yang berlapes empat tu? kalau ko keluar ngan sorang lelaki jek xpe.. ni, ko berani keluar dengan kawan2 lelaki tu jugakk.. mane pergi sifat pemalu ko taim ko kat kampung dulu?

Duduk lepak kat bustop sampai ke tengah malam.. ketawe terbahak2 sambel hisap rokok.. Ko nak jadik ape?? ko xsedih ke kalau mak ko tau perangai ko yang sebenar? ko nak ke tengok mak ko sedih cuz perubahan ko? daa laaa.. aku malas nak nasihatkan ko lagi.. ko pon da besor panjang.. xpaya laa aku nak cakap banyak.. ko tau bezakan mane satu baek, mane satu buruk.. emmm.. lupe lakk aku nak btau korang.. name kawan aku yang Nurse ni adelah, Mohd Felix AF bin Roslan.. tankz~

Wednesday, 4 May 2011

Kisah Seram Pendek~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

aku nak cerita satu kesah seram kat korang.. bukan cerita hantu kilang kain, bukan cerita hantu makcik Karipap~ citer hantu ni bertajuk, arrrr.. kesah seram laa tajuknye.. hik2~ macam, biase laa an.. Hero blog ni kekonpem laa aku an.. Sedangkan Syamsul Yusop boleh jadik hero didalam filem yang die arahkan, so, aku pon nak jadik hero.. nak tunggu orang laen tawar aku jadik hero, memang xdapat laa dekk~ kisahnye bermulaaa~

Pada suatu hari, Yen n Khai telah mengunjungi rumah Effa yang terletak di salah sebuah daerah yang sibok di negeri Perak.. Effa suruh Yen belikan Kotex cuz mengikut jadualnye, die akan datang bulan esok.. Rumah Effa ade kat tingkat 15.. so, takkan laa nak naek tangge kan.. Yen n Khai da sepakat membawa berkat untuk naek Lif.. Mereka berdua jek kat dalam lif tu.. sesampai jek kat tingkat 13, tetibe jek pintu lif terbukak.. Mereka tunggu 4saat, tapi xde orang naek pon.. Lepas tunggu 4saat, pintu lif tu pon tutup pade saat yang ke-5..

Tibe2, ade orang menendang Yen dari belakang.. Yen dengan perasaan marah, memandang ke belakang.. tapi, marah Yen reda lalu Yen pandang ke depan balek sambel ade satu suara budak kecik berbunyik, "Abang.. boleh tolong sambungkan lengan saye ni x? saye da banyak kali cube sambung lengan saye ni.. tapi xboleh laa.. boleh tolong sambongkan x abang?" .. Yen pon tengok laa si Khai tu.. rupe2nye, Khai dari tadi dok ketaq2 sambel telan air liur.. Yen pon telan air liur gak ah even Yen xde air liur untuk ditelan mase tuu.. Yen pon da agak gigil jugak.. Yang hantu ni pon gelojoh an.. Jam kat mp4 Yen baru menunjukkan pukol 5petang.. tunggu ah sampai maghrib, baru keluar.. Xpunctual punye hantu..

Hantu tu pulak dengan selamber jek pikul lengan die yang tercabot tu.. Lantai lif da dipenuhi oleh darah hantu tu.. Yen n Khai pon dengan kelam kabut tekan button bukak kat lif tu.. Lif tu pon terbukak.. sebelum lif tertutop, Yen membuka Kotex yang baru dibeli lalu mencampakkan sekeping pad ke dalam lif tu dengan harapan pad tu boleh menyerap darah2 yang membasahi lantai lif tu.. Lagipon, Yen beli Kotex yang "2x lebih serapan"..

Selepas melempar pad ke dalam lif, Yen pon pandang ke depan dan PANGGGG~ Yen jatuh cuz terlanggar pemuda yang kelihatan sangat resah.. Pemuda tu pon sekolahkan Yen sambel berkate, "Adek, kenape adek macam kelam kabut nii? macam nampak hantu jek" .. Yen pon menjawab, "bangg.. memang ade hantu pon bang kat dalam lif tu.. ade sorang budak kecik suruh sambungkan balik lengan die.. kalau abang xcaye, abang p laa bukak pintu lif tu.. penoh dengan darah.. kalau xde darah, abang check kat pad dalam lif tu.. cuz maybe pad tu berkesan untuk menyerap darah." Tibe2 pemude tu bertukar wajah menjadik buruk macam hantu yang buruk dan berkate sambel memegang tangan Khai, "Ko nampak adek aku? die kat mane?? Die kat manee???" sebagai Hero dalam blog ni, Yen pon mengKarate tangan hantu tu untuk memakse hantu tu melepaskan tangan Khai.. Selepas tangan Khai da terlepas, Yen n Khai pon berlari lagi..

Taim berlari tu, Yen pon bertanye pade Khai, " Khai, kenape kite lari? sape kejor kite? aku da penat da ni." Khai pon menjawab, " saje jek nak bagi lebih suspen.. Jom laa kite benti berlari.. aku pon da penat ni." Yen n Khai pon berhenti berlari.. Yen n Khai termengah-mengah.. Taim Yen n Khai tu termengah-mengah, ade sorang Mak Guard tegor Yen n Khai, "nakk, kenape korang termengah-mengah ni?" Khai pon ceritalaa semua mende yang mereka alami tadi.. Mak Guard tu tersenyum sambel menceritakan hal sebenar kepade mereka, "Sebenarnye, 3tahun lepas, ade seorang kanak2 telah terputus lengan kerana tersepit pintu lif.. kemudian, Abang kanak2 tu mencarik kanak2 tersebut, malangnye, Abangnye telah terjatuh dari tingkat 13, lalu mati di tempat kejadian." Yen n Khai pon berterima kaseh kepade Mak Guard cuz bagi info yang telah menenangkan hati mereka..

Yen n Khai pon menuju ke rumah Effa dan menceritakan kejadian yang mereka alami tu.. Tibe2, Abah Effa mencelah, "Mak Guard? setahu PakCik, da 3 tahun da Flat ni diawasi oleh PakGuard kerane 3 tahun lepas, ade seorang Mak Guard telah mati." Yen n Khai berase takut balik lalu suruh Abah Effa ceritakan hal yang sebenarnye.. Abah Effa pon cerita hal yang sebenar, "3 tahun lepas, ade seorang perempuan yang kerje sebagai Mak Guard telah mati kerane sedih selepas 2 nyawa anaknye hilang dalam mase 24jam.. Mak Guard tu menanges setiap hari sampai lupe makan minumnye lalu Mak Guard tu mati kebuluran" Yen n Khai terus lemah semangat selepas mendengar cerita Abah Effa tu dan mereka berdua terus pengsan.. END~

Sunday, 1 May 2011

Kenape aku xjadik artis?

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

hik2~ kenape salam berlapek? yelaaa.. kalau same2 laki, boleh lak salam xlapek.. kalau ngan pompan, kene laa salam berlapek.. baru xbatal air sembahyang~ hik2~ berbalek pade tajuk diatas.. Kenape aku xjadik artis? bukan pasal aku xde bakat.. Dolu taim Hasan Mutalib wat casting untuk carik pelakon Filem "Zombie Muzikal" tu, aku p laa casting.. pastu Hasan Mutalib pilih aku.. tapi aku menolak cuz aku xmo jadik artis.. Ape yang xbest nye jadik artis?

Artis.. kiri kanan depan belakang orang pandang.. Susah betol jadik artis.. wat mende pelik siket, kuo kat Majalah Mango.. wat mende aneh siket, Kuor kat majalah Woman~ adeh.. xbest ah gitu an.. Kalau laa aku jadik artis, xleh laaa aku nak korek idong kat depan kedai Watson.. Jangan kata kat depan kedai Watson tu, kalau aku korek idong kat depan kedai Guardian pon, konpem Majalah Tiga tulis pasal perangai aku tu..  ek? Majalah 3 ade tulis pasal gosip artis ke? arghh~ lantak p laa.. =)

Pastu, nanti kalau aku ade komen2 ngan wanita kat FB, mesti laa wartawan cop aku ni lelaki yang suke berfoya2 or Romeo.. aku xjadik artis ag pon da ramai cop aku macam tu, inikan plak aku jadik artis kang.. bukan setakat Romeo dorang gelar aku.. silap2 dapat gelaran Forero Roshe lak.. 

pastu, kalau aku jadik artis, mesti aku kene bawak pen kemane2 jek.. yelaa..cuz nak layan peminat mintak otograp an.. Da macam pelayan restoran lak sentiase bawak Pen.. Bawak pen tu xkesah ag.. nanti bile aku da dok sain otograp kat peminat aku yang ramai tu, konpem laa tangan aku penat n lenguh an.. kalau tangan aku lenguh xpe.. watnye tangan aku patah cuz banyak sangat sain otograp, camne aku nak p mengundi kang?

Tapi kan, aku rase aku nak jadik artis laa.. Sekarang ni aku praktikal kat KPJ Ampang Puteri.. Banyak artis yang datang berubat kat sini.. tapi masalahnye, aku ni langsung xcam yang Patient aku ni artis.. so, bile aku da jadik artis, xpaya laa aku penat2 nak cam artis.. biar peminat + wartawan jek yang cam aku.. aku ni banyak ag mende yang nak kene ingat.. daripade aku ingat muke artis, baek aku ingat mende2 yang ag berpaedah.. Aku pon pelik.. kenape laaa ramai yang teruja kalau jumpe artis? 

Rasenye, kalau jadik artis, macam da hilang segala privasi kite.. Buat tu orang tau, buat ini orang tau.. xbest laaa.. idop dengan penoh rahsie kan best.. haaa~ aku nak akhiri post aku ni dengan satu rahsia yang orang xtau pasal zizan.. Zizan Raja Lawak tuu.. sebenarnye, da lame daa aku simpan Rahsia si Zizan ni.. sebenarnye, zizan ni, ek? kalau aku bagitau korang rahsia Zizan ni, da bukan rahsia ag laa namenye.. so, xmo laa aku bagitau korang.. biarlahh rahsiee~ hik2~