Saturday, 30 April 2011

Akademi Fantasia Bajet Rendah?

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Hye Kluang~ hik2.. aku ade kat kluang lonie.. wuu~ sesampai jek Kluang, teros aku amek remote control bukak channel 104.. hik2.. nak tengok AF.. tapi kan, bapak bosan laaa AF kali ni.. Stage AF kali ni macam bajet rendah sangat.. aku dengo kate, ni AF yang terakher.. biasenye, kalau terakher, mestilaa buat stage yang grand gile an? Pada pandangan aku, stage Maharaja Lawak daa lagi grand dari AF.. Stage macam xbermaya langsung.. Lighting pon xsemenarek macam AF-AF yang lepas.. student AF kali ni pon nampak macam $%^&~ 

Tapi, dengan kehadiran 2 pelajar yang baru dibawa masok, Hazama and Fina, baru nampak siket laa ade gak orang yang berkualiti masok AF.. Hazama nyanyi lagu srikandi cinta.. suara memang xpaya dipertikaikan laa an.. cuz die memang penyanyi yang berkaliber.. dan yang paling menaekkan bulu2 korang bile terdengar suara Fina.. pehhh~ Fina memang penyelamat Akademi Fantasia musim ni laa.. setelah beberape minggu ni sangat hambar, akhernye, ade gak penyelamat program realiti paling popular ni.. tapi an, even ko xsehebat Fina, aku tetap sayang ko Neraa~ hik2.. 

Buah Chempedak di luar pagar~
amek galah tolong tunjukkan
Kami budak baru belajar~
kalau salah tolong jolokkan

Wednesday, 27 April 2011

Rindu~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

pejam celik pejam celik, mujur aku boleh celik lagi.. sekurang2nye, aku dipanjangkan umur lagi sehari.. yelaaa~ lom tentu esok kite akan dapat tengok dunia ag an? kite bukan tau ajal kite sampai bile kan.. tapi, kite xperlu risau sal ajal n maut ni.. ini semua bukan kerja kite.. Ajal maut, sumer kat tangan-Nya~ kite just sediakan bekalan untuk dibawa ke sana.. HEPOKRIT... Ejaan sebenar hepokrit adelah HIPOKRIT.. tapi, lonie korang ade kat zon perosak bahasa.. so,sebutannye adelah hepokrit.. hik2..

Hepokrit bermaksod, arghh~ korang carik laa sendirik dalam google.. Ade internet dok bukak FB, Twitter, bagai sumer tu wat pe.. camne nak berkembang.. Ade internet p laa carik mende2 yang berpekdah~ hii~ adekah korang hepokrit? wuu~ aku ni kadang2 hepokrit gak.. lagi2 kalau taim aku Praktikal kat Hospital ni.. hahaha.. terpakse jadik budak baik.. *baik ke?hahaha* Tah laa~ bukan aku sengaja nak hepoHepokrit ni.. tapi, lau aku tunjuk perangai sebenar aku, hii~ mati laa semua staff anti aku..

Cek lecturer aku yang gelap2 tu pon ade tegur daq2 grup aku supaya jangan tunjok perangai sebenar kami taim praktikal.. wuu~ aku siyes rindu gile ngan suasana kelas aku.. rindu bunyik2 pelik yang ade dalam kelas aku tuu..*rindu nak buat bunyik ikan lumbe2* rindu nak wat lecturer kitorang merajok.. rindu nak carik pasal ngan daq2 kolej yang bajet hot macam neraka tu..*hot=panas.. neraka kan panas..hik2* rindu nak lepak kat kaki lima depan exam hall.. rindu nasik lemak yang kawan aku selalu belikan kat desa cempaka tuu.. Aku sangat suke ngan sumer classmates aku.. Korang memang paling gile.. xpernah pon korang xbuat masalah.. hihi~ 2 tahun dulu, aku tengok korang semua senonoh jek.. sopan santun.. jalan kepit.. tu 2 tahun dulu.. sekarang ni, korang da jadik xsioman sepenuhnye.. hihi~ sape laaa ajar korang jadik xsioman ni.. hik2~

aduii.. bile laaa aku nak abes praktikal ni? pihak kolej pon cube laaa gune otak yang berjambol tuu.. yang cek pihak kolej dok sumbat student reramai dalam satu hospital wat pe? da macam kelas tuisyen sains darjah 6 da aku tengok suasana kat Farmasi tu.. Bulan 5 kang ade lagi student baru masok.. Haish.. mane laaa aku nak duduk nanti.. selamat aku ade job tetap kat store Farmasi tu.. selasa,rabu,khames aku konpem dudok store sebab wat indent~ daripade dok kat Farmasi yang belom tentu ade peluang prepare ubat, baek aku buat keje kat store tu.. lantak p laa orang nak cakap aku ni asik hilang cuz ngulor kat store.. kat store lagi tenang bekerja.. xde asik nak dok elak orang.. hik2~ aku asik dok elak orang jek kat Farmasi tu.. huhu.. bukan aku jek, orang laen pon kekadang kene elak aku.. haha~ aku akhiri dengan sedutan lirik takkan ada yang dinyanyikan oleh kumpulan LYLA~

tak seindah bersamamu..
xsehangat pelukan muu..
yang tak akan pernah bisa..
untuk menggantikan dirimuu~

Tuesday, 26 April 2011

Bapak aku hebat~

Assalamualaikum dan salam berlapekk~

hikhik~ bosan malam ni.. so, ni entri ke dua aku tok arini.. just cerita kosong jek.. perbualan aku n rakan2 untuk membandingkan kehebatan bapak memaseng~

Abby : Bapak aku hebat tauu~
Abadi n Yen : kenape? 
Abby : sebab bapak aku yang bina KL tower~
Abadi : hee~ xcukop hebat.. sebab bapak aku lagi hebat~
Abby n Yen : kenape?
Abadi : sebab bapak aku bina Menara berkembar Petronas.. 
Yen : emm.. hebat bapak korang.. tapi, bapak aku paling terhebat sangat~
Abby n Abadi : kenape pulak?
Yen : korang tau laut mati?
Abby n Abadi : tauu.. kenape?
Yen : bapak aku la yang bunuh laut tu sampai mati...
Abby n Abadi : $%^&*(

Kisah 26 April~

Assalamualaikum dan salam berlapekk~

wuu~ hari ni aku xmo citer pasal kite semua, xmo mengarut kejap.. so, aku nak citer pasal aku arini.. Arini aku ade rase memacam perasaan.. suke, marah, geram, merah, cuke, arghh~ memacam ag laaa~ huh.. permulaan, cam bese laa, aku masok keje memang lambat laa.. Kawan aku da punch Kad kan aku, so, aku jalan dengan tenang sambel makan Kinder Bueno.. bio lambat asal selamat.. kang aku jalan laju, eksiden lak~ pastu sampai Hospital, relaks ag ah.. dok indent ubat.. pastu dok nunggu akak Pharmacist Assistant tu siapkan salin mende yang nak di indent tu ke dalam buku.. *even aku ag Tua dari akak PA tu, aku panggil die akak gak.. umo aku an 19 tahon ni* pas akak PA tu da siapkan buku, aku pon naek laa ke store untuk siapkan indent tu.. troli ade satu jek cuz ag satu troli masok workshop.. cermen sisi pecah cuz kene langgar ngan troli laen.. aku n kawan aku naek laa sorong troli ke store.. aku ni memang ag banyak mase kat store dari kat Pharmacy.. kat sane bukan ade keje sangat pon.. staff da ramai da an.. campor ag ngan daq2 senior ag, peh.. ramai gile.. *even aku senior, tapi dorang ag macam senior* Haa~ lupe nak cakap.. before aku keluar, akak PA yang bername akak Tom cakap, lau dapat siapkan indent dalam mase 30minit, nanti die belanje..
so, sesampai jek aku kat store tu, aku pon buat laa keje aku dengan lincahnye.. lepas mase mencecah minit ke 23, aku dapat siapkan satu troli.. so, aku bawak laa turun dolu an.. cuz banyak lahi ubat aku nak kene amek.. taim sampai kat lift, POMM~ aduii.. tayar troli aku pancit pulak.. geram tol aku.. aku pon turunkan ubat2, aku teros bawak troli aku ke stesen minyak yang terdekat.. lepas sampai ke stesen minyak, aku pon pam tayar troli aku tu.. pastu aku naek balek, amek ubat yang aku tinggal tu.. aku sampai kat Pharmacy, da terlebih 30minit.. wuu~ sedih.. aku pon suroh laa sorang 'senior' ni anto troli pas dorang da abes susun.. cuz aku nak sediakan stok ubat kat store tu.. aku tunggu2, xsampai gak trolinye..
huhh~ susah sangat kot nak tolak troli tu naek store.. bakar2 laa siket lemak yang ade kat perot tu.. tapi, aku xkesah sangat pon die nak tolong aku ke x.. Lantak p die laa.. die 'senior'.. xkan nak tolong 'junior' yang noob macam aku ni.. maybe die tersangat bagos sampai rase terhine kot nak tolak troli.. Akhernye, kawan aku gak yang bawak troli naek atas.. huhh~ kepade cek 'senior' tu. aku xmati pon lau ko xtolong aku.. pastu aku teroskan keje aku.. then, da siap tu, ade bro store tu cakap, ko jangan makan ape2 lunch ni.. t ade makanan untok ko.. hihi~ rezeki aku.. pas solat, aku p store balek.. then, ade akak store tu cakap, p makan kat pantry.. hihi.. best.. akak tu belanje ayam goreng yang dijual kat kedai 24jam yang ade aircond tu.. *KFC la* .. wuu~ ade gak orang belanje aku.. hihi.. daa.. tamat da cerita aku.. haha.. mende yang penting pasal tolong2 tu jek.. dan tankz kat akak store gak cuz belanje kami.. and pade staff pharmacy, hihii.. xmo laa kecik ati ngan aku kalau aku suke kutok2 korang.. hihi..

malam ini ku hadiahkan sebutir bintang pengganti kata2

Monday, 25 April 2011

Nasi lemak~

Assalamualaikum dan salam berlapekk~

Wuu~ lonie kat dada surat kabor, sokmo citer pasal nasik lemak an? wuu~ Perlukah nasik lemak tidak digalakkan jual di kantin sekolah? adekah nasik lemak penyebab utama obesiti dikalangan pelajar? ngee~ kalau laa aku jadik nasik lemak, mesti aku akan sedih ngan kenyataan itu.. korang yang gemok, korang salahkan nasik lemak lak.. wuu~ nasik lemak kan sedap untuk dimakan.. and dah memang jadik rutin da, kat kedai tepi2 jalan tu pon, nasik lemak laa paling sold out.. siyes laa.. nasik lemak ni xjemu langsung dimakan.. kalau korang da jemu makan nasik lemak, korang hisap jek laa.. hikhik~

meh aku support pasal nasik lemak ni.. sebagai seorang yang mengenang budi, memang laa aku xsokong jika nasik lemak tidak dibenarkan dijual di kantin.. aku membesar dengan nasik lemak.. dari kecik mak aku menyusukan aku, aku da terdedah ngan nasik lemak.. aku masok sekolah rendah pon, aku xbeli pon nasik lemak 50sen kat kantin tu.. aku beli nasik lemak 60sen kat jiran aku.. lagi sedap.. ade telor rebus setengah~ kat kantin da laa nasik lemak 50sen.. telor potong 8.. huu~ da potong 8, kekonpem laa aku xdapat yang telur kuning nye.. Naek sekolah menengah lak, mane maen makan2 nasik lemak ni.. makan mee kari makcik kantin ahh.. ag sedap dari nasik lemak makcik kantin.. makcik kantin da tue.. nasik lemak pon da rase2 masam sikett.. xsedapp~ wekk!

Tu pasal kenang budi laa an.. Point ke2 aku lak adelah, sekarang ni, kat Kluang,Johor n kebanyakkan daerah dan negeri laen, da memulakan satu sesi sekolah.. dari pukol 7.25 sampai penat.. lebih kurang pukol3 ke pukol4, baru pelajar2 balik.. wuu~ lame tuu.. dan, nasik lemak laaa makanan paling sesuai untuk menampung kalori yang diperlukan oleh badan kite.. kat sekolah kan banyak gune tenaga.. nak p makmal lagi*kalau dekat xpe..ni jauh macam dari times square ke masjed jamek*, nak angkat beg la*kalau ringan xpe..ni berat macam pikul komuter*, nak wat pendidikan jasmani la, nak kawad la, nak itu, nak ini, nak gado ngan cekguCEKGI*budak sekarang ni makan ape ek sampai da berani pukol cekgu?mesti dorang terlebih makan calciyumm..dolu zaman aku skola, xde lak menatang calciyum ni*, sumer gune tenaga okeh.. so, nasik lemak ni boleh laa gak membekalkan kalori untuk badan kite bertenaga sokmo.. hee~ ape2 pon, saye suke nasik lemakk~ tapi siyes.. sye xmo nasik lemak makcik kantinn.. wekk~ masammmm! 

hanya dirimu yang pernah tenangku dalam pelukmu~

Saturday, 23 April 2011

Sabtu dan Pokok~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Hari ini aku nak cerita pasal hari sabtu.. aku xsuke hari sabtu.. kenape mesti buat hari tanpe plastik pade tiap sabtu? wuu~ xtau ke hari sabtu aku biase half day.. Lepas keje aku p MAXVALUE.. untuk beli stok makanan.. da beli banyak2 ni, boleh lak cashier tu cakap arini xde beg plastik.. wuu~ encek2 pemilik market beso2 ni xTerase rugi ke? hari sabtu kan hari klimaks untuk orang bershopping.. lau da xde beg plastik, akan membuatkan orang malas untuk bershopping.. so, lau nak bershopping, kene laa bawak plastik sendirik... Dorang xtau ke, aku p shopping pon pasal aku nak beg plastik.. cuz nak letak sampah n baju kotoq aku.. wuu~ samat pamasi aku banyak plastik.. haha.. samat kat pasar malam ade gune plastik ag.. kalau x, camne laa orang yang beli sate an.. kuah tu nak letak mane lau xgune plastik.. timun potong ag.. ketupat segera ag.. adui.. jangan laaa pasar malam pon wat hari xde plastik ni... hari sabtu tanpe plastik memang laa mulia untuk kite kurangkan polution kat bumi ni.. tapi knape mesti buat hari sabtu? buat laa hari Jumaat.. huhu..

Tapi kan, aku hari tu ade terbace kat Surat Khabar.. pasal kempen tanam pokok tu... yang tu aku setuju sangat laa.. Kat bandar2 dok wat pembangunan jek.. pokok-pokak da maken banyak ditebang untuk memberi laluan kepade pembangunan ni.. sekarang ni, ilmu fardhu kifayah yang paling diagung2kan iaitu ilmu sains, perkara yang sangat penting dalam dunia yang penuh teknologi sekarang ni.. tapi, xkan korang xstadi pasal sains memule dolu.. pokok kan haselkan Oksigen.. kite memerlukan oksigen untuk tujuan pernafasan.. lau pokok da maken kurang, oksigen terhasel pon maken kurang.. wuu~ dolu an 10 or 20 tahon lepas, tandas xpaya bayar pon.. sekarang ni, rm 0.50 tauu kene bayar.. cube korang pikir 20 or 30 tahon akan datang.. mane laa tau an, taim tu, oksigen pon kene bayar.. wuu~ baek korang semua tanam pokok dari sekarang.. nanti leh korang jual oksigen.. mesti menguntungkan.. tanam 2 pokok setahun, kalau 30 tahon da ade 60 pokok.. wuu~ banyak tu.. =)

So, renung2kan lah.. kite perlu jage bumi ini bukan untuk kita.. tapi untuk generasi kite yang akan datang.. Lonie aku kat rumah abg aku.. tadi, masok2 jek rumah, aku nampak buku KIAMAT HAMPIR TIBA.. pas aku habes bace, aku cerite okeh.. kite kongsi ilmu kite bersame2.. daripade korang dok bace novel cinta-cintu tu, baek korang bace mende yang leh wat korang muhasabah diri.. =)

semua orang nak menggapai bintang.. 
tapi, aku xmo gapai bintang.. aku nak gapai bulan.. 
sebab bintang beribu kat langet tu..
bulan kat bumi ade 1 jek..
so, bulan ag unik dari bintang..

Friday, 22 April 2011

kenape perlu rase down?

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

wuu~ ramai tol orang salah paham ngan GEMOK yang aku karang kat blog lepas.. GEMOK tu just contoh jek.. maksod aku kat entri lepas tu, lau orang tu A, so aku akan cakap la orang tu A.. aku xkan cakap orang tu B or C.. haha.. tapi kan.. kalau aku ade kawan yang gemok, and aku cakap die gemok, salah ke? da die memang gemok.. xkan nak cakap die kurus lak? kenape word GEMOK tu jadik korang rase down? lau korang xsuke dipanggil GEMOK, nape korang xmo diet? then, bile orang da panggil korang Gemok, taim tu laa korang nak rase saket hati la, masam muke la, rase down la sedangkan, ade banyak care yang boleh korang buat untuk korang jadik xgemok.. =.='

Kenape perlu kite rase sedih if orang cakap kite Gemok? kite ni manusia biase.. ade yang berisi, ade yang xde isi macam aku ni, ade yang tgi, dan ade gak yang PENDEK~ setiap ciri tu mempunyai kelebihan masing2.. Aku ni bukan perfect sangat pon.. BMI aku pon cukop2 jek.. tapi aku xpernah lak nak rase down orang cakap aku keding ke, kurus ke, lidi ke, Tomok ke, lantak p la korang nak cakap ape.. cuz aku da memang keding.. wat pe aku nak rase saket hati lak if orang panggil aku keding.. cuz mende tu da memang kenyataan.. GEMOK? ade kelebihan what.. aku rase, orang Gemok ni laaa orang yang menjimatkan.. aku puji orang GEMOK disini bukan pasal aku nak amek ati orang gemok.. tapi ni datang dari kepale otak aku..

Ape kelebihan orang gemok? Aku rase orang gemok ni lagi banyak dugaan dari Allah.. Boleh menguji kesabaran korang taim ade orang cakap korang gemok even korang memang gemok.. =.=" maken banyak sabar, maken kuat la iman kite.. berbalek pade jimat tadi.. kenape aku cakap orang yang gemok ni orang yang menjimatkan? sebab, taim korang nak shopping beli kasot ke, baju ke, mesti susah nak jumpe saiz kan.. haa~ kan menjimatkan tu.. leh membendung nafsu shopping korang..kan kelebihan tu.. 2nd, korang xpaya nak beli sweater cuz korang da dilapisi lemak.. aku rase geram gak kekadang cuz aku ni cepat sangat sejuk cuz lemak kurang.. kawan aku yang berbadan beso ni relaks jek menahan sejuk.. yang aku lak da menggigil tahap menengah da... nampak tu kelebihan korang.. so? knape kite perlu rase down ngan ape yang Allah telah kurniakan kepade kite? korang xtengok ke filem BULI arahan cek Shauki tu? die cakap die ade anjakan paradigma.. "kelemahan die adelah sebab die GEMOK.. *tapi aku xpernah pon anggap gemuk tu adelah kelemahan seseorang* Untuk menutup kelemahan die, die telah menjadik seorang bouncer kat kelab.." nampak x? orang akan takot dengan die cuz die pandai mengaplikasikan kelemahan die.. 

Tapi serius laa.. bagi aku, Gemok tu bukan satu kelemahan.. cume korang perlu pikir dari sudut +ve laa.. gemok mesti akan dapat banyak penyaket kan? lipid/lemak berlebihan akan sebabkan coronary arteri korang sempit.. bile coronary arteri da sempit, blood flow korang ke jantung akan kurang.. bile blood flow kuang, dada akan rase saket.. then, terjadiklaaa Coronary Artery Diseases.. *tankz to adek fafa cuz dedahkan pasal CAD kat aku*=) bahaye kan? wuu~ orang kurus pon lau nak kene penyaket, kene gak.. so, kite ni ade kelebihan dan kekurangan.. so, penyelesaian kat sini, EXAMPLE : *hahaha..contoh ye anak anak..nanti ade orang salah paham lagi lak* Kalau korang xsuke orang panggil korang GEMOK *contoh ye anak anak.. diingatkan sekali lagi..haha* mulekan laa diet seimabang korang sekarang.. nanti korang da kurus, xde la orang panggil GEMOK lagi.. an? Tapi lau korang ni memang jenis xkesah, teroskan laa membesarkan perot korang tu.. dan aku mintak maaf kepade orang yang terase ngan entri aku yang lepas.. 

aku akhiri dengan petikan SMS yang telah diSEND oleh kawan aku..
setiap ape yang Allah ciptakan ade kebaikkannye.. 
Honest is da best way to make sum1 realize about her/himself

Thursday, 21 April 2011

terus terang~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

wuu~ pertama tama sekali, saye nak ucapkan terima love kat orang-oreng yang sudi mengView blog saye ni.. semalam, blog ni telah mencapai 1k view.. =) dalam sebulan lebih ni, 1000 kali la blog aku da diVIEW.. tankz to semua~

back to the title.. terus terang.. terus terang dalam bahase omputeh, honest.. huh~ terus = strait or continue.. terang = light.. terus terang = honest.. huhh~ memang kuat belit laa omputeh ni.. kite lak just follow jek ek? =.=! wuu~ tapi entri aku kali ini bukan pasal keDISASTERan bahase omputeh.. so, lantak p laa ngan kebelitan dorang tu.. =)

Lurus untuk titik (strait to the point), aku ni seorang yang suke teros terang.. aku xsuke lak nak hepohepokrit ni~ kite xperlu laa nak berpura2.. tapi, tu laa.. orang pompan ni cepat sangat cair dek pujian.. tu yang xde pompan yang caer ngan aku, cuz aku ni jarang lak nak pepuji orang ni.. aku akan cakap ape yang aku lihat dengan 2 bijik mate yang terlekat kat muke aku ni.. so, lau si A ni gemok, make aku akan cakap si A ni gemok laa.. salah ke aku terus terang? ape beza kutok n terus terang? wuu.. aku pon xtau..

Tapi an, hahaha.. ade tapi nye... bese laa.. cerita melayu an, da xplen berbuih2, tapinye tetap ade.. =) tapi an, aku segan nak terus terang yang aku suke kat orang yang aku suke.. hahhaha.. kenape taim tu sikap terus terang aku ni xmo tubek? adehh~ sebabnye... sebabnye aku ni pemalu laaa~ huhu.. aku nak tulis panjang ag.. about kecurangan.. tapi lapaa laa.. so, otak aku ngah hibernate.. aku akhiri dengan

kau adelah sebahagian dari semuanya
tidak akan terpisah daripadanya~

Wednesday, 20 April 2011

Mase Depan~ End of ~~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

emm.. korang pernah pikir mase depan? korang pernah pikir, sape korang 3 tahon akan datang? korang pernah pikir, korang ni jenis ade mase depan or x? wuuu~ aku suke pikir mase depan.. Abah aku lau drive kereta, salu ingatkan aku, kite mesti pikir ape yang akan kereta dihadapan lakukan untuk avoid eksiden.. tu kire pikir mase depan gak laa an? aku pon suke pikir 3saat kedepan.. 3saat pon kire mase depan laa an? oke.. aku pergi lagi jauh k..

 sape aku 3tahon akan datang? aku adelah seorang Pharmacist Assistant yang keje kat hospital yang memakai unipom kaler kelabu.. =.=' *kenape mesti kelabu? hijau ag indah kot dari kelabu* Taim tu aku da ade kereta, maybe MyVi, Alza, Saga or Kereta Perodua yang bakal kuo beberape bulan ag.. Lau leh aku nak keje kat Sabah, tapi Abah aku da warning awal2 suroh mintak keje kat Johor.. gepren? taim tu aku da ade gepren ke? tu aku serah pade takder.. =) tapi an, 6th Sense aku kuat mengatakan aku akan dapat jodoh dari kalangan orang utara atau orang Pantai Timur.. maybe Penang or Ganu.. knape? tah laa.. aku pon xtau kenape.. =) aku rase, taim tu aku xkawen ag.. cuz aku bajet, umo 27 bru aku kawen.. taon ni umo 19, ade ag 4 thon ag nak sampai 27.. *coz aku laher 1988* Tapi lau da xleh nak tahan, abes stadi, keje 3 bulan teros kawen.. =) Adekah aku still gamer? yup.. taim tu aku da beli PSP, PS3 dan sebuah Dekstop yang aku custom.. *aku da lame impi nak customize sebuah dekstop* taim tu aku blogger ag ke? tah laa.. ade citer, aku kongsi laa k.. haa~ tu 3 tahon akan datang tu.. adekah aku berjaye memiliki sebuah rumah? Dusun buah2an? wuu~ siyes.. aku xsabar nak miliki semua itu.. xsabar nak kumpol harta..

Dan aku gak pernah pikir apekah pengAKHIR mase depan.. pengAkhir mase depan yang aku maksod kan adelah MATI.. cuz mati jek yang akan stop mase depan kite.. korang pernah terpikir ape punce kematian korang? memang nampak pelik.. tapi, aku rase, punca kematian aku adelah Eksiden.. tapi, sejak akher2 ini, aku terase, punca yang akan meragut nyawa aku adelah, Penyakit.. lau aku mati eksiden, mesti orang just lawat kubur aku jek.. lau mati cuz penyakit, before aku mati pon orang akan jenguk aku.. tapi malang tu xberbau..

ajal maut ditangan Allah.. korang da sedia nak hadapinye? aku ade gak tanye kat kawan2 aku.. dorang da sedia ke hadapi kematian? even dorang macam marah aku, tapi dorang jawab gak.. ramai yang xsedia cuz dorang cakap, xcukop amal ag.. emm.. cube pikir.. lau kite hidop lame pon, mane ag senang bertambah? dosa korang or amal korang? harap2 amal la an.. yelaa.. Dosa dan amal disekeliling kite.. takot gak terngumpat, terfitnah, tercakap mende2 yang xberfaedah.. emmm.. malas nak ulas ag sal dose n amal ni.. so, selain mase depan, ingat2 gak laaa akhirat.. jangan terlalu kejar dunia yang sementara ni.. ade yang abadi menunggu kite..

senyum.. xperlu kate ape2.. so, senyum laa selalu~

Tuesday, 19 April 2011

Jangan Menangis Untukku~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

hari ni aku da tuko lagu kat blog aku.. huhu.. best wow lagu ni.. lagu indon yang dinyanyikan oleh LUVIA.. korang pernah dengo ke band ni? xpernah kan haha. best woo music n lirik die.. aku layan lagu2 genre macam ni bukan aku jiwang.. cume aku tertarek ngan muzik  yang dibawe dan lirik yang menusuk kalbu.. haha.. enjoy it~

Sekali ku telah berjanji
Tak akan mudah ku telan kembali
Karna ku t’lah memilih
cinta hanyalah satu
‘Tuk dirimu
Namun apa yang t’lah kau beri
Memang lidah memang tak bertulang
Dulu kita berjanji tak akan pernah saling menyakiti
Reff:
Cukuplah sudah jangan menangis untukku
Hapuslah air matamu
Beribu kata maafmu takkan merubah
Hati terlanjur terluka
Selalu ‘tuk mencoba dan terus mencari
Jalan untuk maafkanmu
Walau ku tahu semua hanya sia-sia
Ku sadar cintamu terlahir bukan untukku
Back to Reff
Selalu ‘tuk mencoba dan terus mencari
Jalan untuk maafkanmu
Walau ku tahu semua hanya sia-sia
Ku sadar cintamu terlahir bukan untukku

Monday, 18 April 2011

tak buat pape~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

wuu~ name saye Yen.. umo Yen tahon ini 19.. tapi taim tahun 2008, umo Yen 20thun.. taim tu Yen keje kat kantin kat sebuah kilang yang terkenal di Kluang.. tp, pakcik Kantin tu berentikan Yen.. =( jom ikuti perbualan Yen ngan Pakcik Kantin (PK)~

PK : Yen.. aku da bosan tgok ko.. nah amek dwet ni.. pasni ko xpaya datang keje ag!!
Yen : tapi kenape pakcik? Yen xbuat ape2 pon.. =.='
PK : sebab ko xbuat ape2 laa aku berentikan ko~
Yen : =.='

Sunday, 17 April 2011

Mat Rempit~

Assalamualaikom dan salam berlapekk~

Mat rempit.. Mat rempit dapat didefinisikan sebagai, laki yang menunggang motor secare merbahaye.. Minah rempit lak, pompan yang menunggang motor secare merbahaye.. wuu~ kenape mesti gune MAT n MINAH? ade ke sejarah yang mengatakan Mat n Minah ni jahat sangat sampai name dorang digunekan untuk memenuhi title 'mat rempit' n 'minah rempit'?

setahu aku laaa an, orang yang jahat dalam sejarah melayu adelah Dol.. korang kenal sape tu Dol? alaaa... name penoh die Sarip Dol.. die kan jahat.. suke sangat kacau cek Salmah.. tiap kali cek Salmah balek keje jek mesti Sarip Dol kacau.. so, Dol ni ag jahat dari mat laa an? so, kenape dorang xnamekan 'Dol Rempit'?

Lantak p laa ngan title samseng jalanan tu.. aku just nak bangkitkan isu ni.. adekah semua mat rempit adelah samseng jalanan? orang mengASSUME pemude yang bawak motor ni adelah mat rempit.. wuu~ posmen tu kire mat rempit gak ah ea? wuu~ sian cek posmen.. emm.. xsemua mat rempit tu samseng.. ade gak mat rempit yang tolong nenek tua lintas jalan.. bukan semua mat rempit meragut beg2 tangan orang.. korang kene pahami mat rempit ni.. mat rempit just terlibat dalam perlumbaan haram jek.. suke mengALTER motor.. ubah suai enjin.. even ramai yang belom ade sijil SPM ag, tp dorang tetap maher mengubahsuai enjin.. x cukop hebat ke? korang yang ade diploma, ijajah bagai, pandai ke pasal enjin2 ni?

tapi, mat rempit ni pon same jek macam berkas penageh n berkas banduan.. masyarakat akan memandang -ve kat dorang ni.. so, lau xmo dipandang -ve, xpaya la jadik mat rempit.. pakat beli kereta ramai2.. biar semua jalan kat malaysia ni sesak.. =)

boleh rempit2..
jgn kepit2..
nanti tersepit~
~~~

Saturday, 16 April 2011

ohh dunia~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

Wuu~ semalam aku xon9 sehari.. tiap ari jumaat jek, pale aku pening.. yang aku pelik, pas balek keje, konpem pening mengAttack pale otak aku yang berjambol ni.. so, kepade yang ade tanam ‘mende’ kat umah aku tu, tolong2 laa buang k.. wahh~ macam laa aku ni bgos sgt sampai ade orang nak sesantet aku.. Ape2 pon, aku tetap bersyukor cuz Allah bagi aku pening ari jumaat jek.. lau pening tetiap ari, naye aku.. Today, aku nak citer sal keUNIKan ciptaan Allah~ wahh~ keagamaan siket laa blog aku kali ni..
Aku dapat ni dari kawan aku yang mengepost kat wall grup aku.. mende ni lak disampaikan oleh Ustazah yang popular ngan teknik cakar die tu.. dalam tu ade mengatakan tentang 4 tarekh istimewa tahun ni.. tapi, aku xtertarek sgt sal tarekh tu.. yang aku tertarek adelah, tentang keunikkan umor kite pade tahun ni.. cube korang try tambahkan umo korang dengan tahun laher korang.. jawapannye adelah, ‘111’.. contohnye, 19+92=111.. unik an?

Aku dari kecik, sampai ke beso, aku kagom gile ngan salah satu ciptaan Allah.. iaitu, individu yang mempunyai mate sepet.. lantak p la pemiliknye cine , melayu or india.. tp aku xpernah jumpe ah India yang bermate sepet.. ape yang unik nye? Even mate dorang sepet, dorang tetap leh Nampak macam mate yang xsepet.. dorang xpaya nak bukak mate sgt pon, tp still leh Nampak.. aku cube gak menyepetkan mate, tp cam kabor jek pandangan aku.. ==’ .. aku  rase, orang mate sepet ni senang nak tido.. yela.. mate buka kecik an.. so, nak tutop cepat jek.. aku lau boleh ah, nak carik laa binik yang bermate sepet ni.. t leh aku lawan maen ‘sape tutop mate dulu’ ngan die.. mesti die kalah punye..

Nikmat Allah paling kite kene hargai adelah bencane.. contohnye banjer.. knape korang suke salahkan hujan if terjadiknye banjer? Korang salahkan laa perangai korang.. lau korang xbuang sampah lam longkang, xde nye longkang kat tempat korang tu tersumbat.. lau longkang korang xtersumbat, air hujan dapat la mengaler ngan lancarnye.. bile da banjer bru korang nak sebok bersehkan longkang.. agpon, bencana membolehkan kite membuat amal.. taim tu ramai orang yang membantu, sameade dalam bentuk kebajikan or teenage.. prihatin an rakyat mesia? =)

Banyak ag keajaiban Allah.. so, kene laa kite syukuri nikmat Allah seelok2nye..

Thursday, 14 April 2011

English Terok?

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Today, I want to discuss about keDISASTERan English.. wahhh~ dari tadika aku belajo cakap omputeh ni, sampai da umo 19 ni, aku maseh xpandai2 ag grammar.. aku sangat xsuke cakap omputeh.. Meh aku sampai kan dakyah, kenape korang kene benci cakap omputeh.. bagi aku, omputeh ni telah berjaye mengembangkan bahasnye dengan berjayenye.. dan mereka jugak da cube memutarbelitkan bahase mereka untuk menyusahkan kite.. korang ade I-phone? wuu~ ape yang xkene dengan I-Phone ni? I = saye.. Phone = Tepon laa an.. lau gabong jadik laa "tepon sye".. knape dorang xnamekan "my phone"? huhh.. lau "I-Phone" da tentu2 laa grammar die salah an?

word ke 2.. "badminton" .. korang tau x maen badminton? Bad = jahat.. adekah orang2 jahat jek yang bermain badminton? peserta odisen Imam Mude stage 2 cam aku ni xleh maen badminton laa ea? knape mesti BADminton? knape bukan GOODminton?

3. Butterfly.. seperti yang telah digembar gemburkan oleh omputeh, butterfly adelah Rama-rama.. tapi lau pecah kan suku katenye, butter = mentega, fly = terbang.. adekah rame2 kelihatan seperti mentega terbang? dolu, taim aku kat kelas memasak, cekgu aku pernah marah aku.. aku baling mentega ke luar kelas.. pastu cekgu aku tanye, "why u throw the butter?" aku pon jawab gak ah lam bahase omputeh.. aku jawab, "bcuz i want see butter fly" pas aku jawab gitu, duster lak fly ke arah aku.. huh~

4. understand.. ini word last yang aku akan xplen.. banyak ag word yang omputeh belitkan.. betolkah pompan lebih understanding than lelaki? aku rase lelaki ag understanding dari pompan.. ag2 taim hujan.. taim sejuk2 tu laa, laki ag cepat memahami.. understand = faham.. lau kite pecahkan, under = bawah .. stand = berdiri.. lau digabungkan, bawah berdiri.. adeh.. kan lucah tu bunyiknye... so, terbukti la, laki ag understanding dari pompan an? 'under' pompan tu bukan leh standing cam lelaki punye 'under'..

Tuesday, 12 April 2011

Yen dan Chenta~

Asalamualaikom dan Salam berlapek~

wuu~ lame xupdated blog.. bese laa an.. awal2 bulan ni brotbret aku ni memang terok siket~ aku xsuke bahase omputeh!! update = kemaskini.. ape kene mengena up = atas n date = tarekh dengan kemaskini? kemas = tidy kini = now.. nape kemaskini bukan tidynow? huhh~ omputeh memang suke merosakkan pemikirn kite jek.. aku lak ske merosakkan bahase omputeh~ tp lantak p la ngan bahase orang puteh ni.. aku xde niat pon nak kapel ngan Emma Watson.. so, xpaya laa nak belajar2 bahase omputeh.. pelik aku ngan Emma tu.. keje kat watson pon leh popular.. Effa keje kat Guardian, xpopular pon even daq kat tempat die keje panggil die Effa Guardian..

aahhh~ tegak kepada titik (strait to the point) , Yen dan Chenta.. Ramai tnye aku, aku ni da kapel ke? then, aku jawab belom.. then dorang xmo caye cuz dorang cakap, muke macam aku,xkan single plak.. huhh~ lau korang xmo xcaye aku, nape korang tanye aku? lom pape da saling xcaye mempercayai.. camne nak kapel gini~ tp, aku xamek pot pon dorang caye aku ke x.. knape aku xkapel? senang jek jawapannye.. xde jodoh ag.. nak wat camne an.. tp an, aku ni memang orang yang xboleh kapel kot. pasai ape?

1st, aku kan.. mempunyai masalah untuk mengecam orang.. meh aku short stori siket ngan korang eh.. dolu aku ade kapel ngan daq Nurse kat tempat aku belajo tu.. one day, aku jenjalan laa keliling kolej aku yang 'luas' tu.. aku nak p library.. so, kene laa melalui fakulti Nurse cuz library dekat ngan Fakulti nurse.. *ade plak an kolej aku fefakulti ni an* Pastu dari jaoh aku macam nampak kelibat aweq aku tu.. so, aku senyum lebor laa kat die an dengan harapan die membalas senyuman aku tu.. aku tengok, die wat dekk jek.. bile da sampai dekat, aku tgok nametag *aku tengok nametag oke.. even korang ske pakai nametag kat tempat berbonggol, aku tgok nametag gak~* name daq tu laen an.. patot laa daq tu membalas senyuman aku ngan muke yang pelik.. adeh~ salah orang.. camne laa aku xsalah orang.. unipom kat kolej aku tu da la samee.. biru belake.. muke lak pattern pon nak dekat same.. ka best lau aweq aku kai baju merah.. senang siket aku nak membezakan aweq aku ngan sesemot biru ni~

2nd, aku ni ego, xpandai pujok and merajok strong~ bese ego aku ni datang taim aweq aku merajok.. bile aweq aku merajok, aku pujok la sekali.. then die ngengade, ego aku datang laa an.. bile ego aku datang, aku pon xamek pot ah ngan aweq aku.. nak majok, majok laa.. disebabkan die merajok lame, aku lak merajok laa.. hahaha~ wuuu~ sebab tu kot orang cakap aku ni chilidish.. =='!

huu~ malas nak cerite cinte ag.. tapi aku suke tgok cter2 cinte.. tp, xde laa sampai nanges macam kawan aku an.. tgok lagenda budak syaitonn pon nanges.. haa~ tadi an, ade staff maen cocok pinggang aku.. aku geli.. aku ckap laa kat staff tu.. orang yang geli ni penyayang.. die gelak lak.. die cakap, "ko tu bukan penyayang.. ko tu manje" wuu~ aku manje beb.. hahaha~ end~

jawab..jawablahhh tanye ku ini.. apa ku telah di hatimu
atau ko hanyaa mimpiku.. tolong katekan... katakan padaku bila
ku xada dihatimu.. biarlah kau hidup di mimpiku - jawab,armada

Sunday, 10 April 2011

hitam ke puteh?

Assalamualaikum dan Salam Ukhwah~

hari ini aku nak cter pasal kambing.. dolu, taim aku skola darjah 4, aku ade kene wat research pasal kambing.. hebat xhebat laa an... baru darjah 4 da kene wat research.. tapi, lepas tu teros aku xwat research da.. cuz patah hati ngan penjage kambeng tersebut.. bukan.. aku bukan patahati cuz penjage kambing tu tolak cinte aku.. aku strait ag oke.. t nabi xngaku umat lak.. ahh~ meh ikuti perbualan antara Yen n Pakcik Penjage Kambing (PPK) oke..

Yen : Assalamualaikom pakcik~
PPK : wsalam.. nak ape nak?
Yen : sye nak mengINTERVIEW kambing pakcik ni.. boleh?
PPK : nakk.. kambeng xboleh cakap nakk..
Yen : wuu~ sye tau.. so, sye nak intebiu Pakcik tentang kambeng ni la.. bole?
PPK : oke..
Yen : Kambing pakcik ni jahat ke?
PPK : knape pulak?
Yen : cuz kmbeng an suke meragut..
PPK : kambeng ragut rumput jek nak.. die xragut beg tangan orang..
Yen : so, kambeng pakcik ni ag sioman dari peragot beg tangan orang la ea?
PPK : kambng yang mane? yang hitam ke yang puteh?
Yen : yang hitam ni..
PPK : oo.. yang hitam ni baek..
Yen : yang puteh?
PPK : yang puteh pon baek jugak..
Yen : kambeng ni makan bape kilo rumpot sehari?
PPK : yang hitam ke yang puteh?
Yen : yang hitam ni?
PPK : kalau yang hitam ni makan 2kilo rumpot sehari..
Yen : yang puteh lak pakcik?
PPK : yang puteh pon same..
Yen : kambeng ni jalan berape kilometer sehari?
PPK : yang mane? hitam ke puteh?
Yen : yang hitam ni pakcik?
PPK : yang hitam ni jalan 5km sehari..
Yen : yang puteh?
PPK : yang puteh pon same nakk..
Yen : kenape pakcik selalu membezakan antara kambing puteh n kambeng hitam ni? sedangkan jawapannye same jek..
PPK : memang laaaa.. yang hitam ni kambing pakcik..
Yen : abes tu yang puteh ni sape punye??
PPK : yang puteh pon same..
Yen : #$%^&

Saturday, 9 April 2011

Kisah Aku~

Assalamualaikom dan Salam berlapek~

wuu~ ni blog aku, tapi aku jarang tulis pasal aku.. so, arini aku nak tulis pasal aku.. aku akan tulis, ape yang orang pernah cakap kat kau.. =)

Childish
- wuu~ aku keanak-anakkan kah? tah laa.. aku rase laa.. nape korang cakap aku childish ek? sedangkan aku da layak bergelar bapak korang tauu? lau tengok wonderpets tu di kira childish gak ke? macam laa korang xtgokk.. wuu~ tp, tah la.. aku cam rase aku ni childish gak.. cuz aku suke merajok.. muahaha~

Playboy
- title ni paling aku salu dapat.. dari aku kat sekolah menengah sampai laa aku kat Kolej.. hmm~ aku ni pemalu nak mati, macam mane laaa nk jadik playboy.. usha pompan pon xpandai.. nak wat ayat gula tok usha aweq pon, aku rase macam geli ngan ucapan gula tu.. aku stori satu stori la kat korang.. dolu aku sekolah.. aku terselisih la ngan sorang pompan ni kat tandas.. *maksod aku depan tandas la.. xkan lam tandas lak..* balek skola, aku on9 frendster *zaman ritu popular FS.. FB xde ag* , Ade orang komen aku.. daq tu tanye, aku ni kapel ke ngan daq pompan yang aku selisih tandas tadi.. huh~ selisih pon korang da assume aku kapel ek? pelik aku..

Pelik
- haha.. ramai gak orang cakap aku ni pelik.. korang xtau bezakan pelik ngan limited edition ke? aku rase xramai orang yang berperangai macam aku.. tah laa.. abah aku pon pernah kate, pas aku eksiden, ade skru tanggal kat otak aku.. tu yang aku ni macam xbetol siket.. aku ni suke kelainan.. bese orang pas clash, akan gemar isap rokok.. aku lak, quit rokok pas clash.. siyes, aku ni bukan spesies manusia yang normal.. aku xsuke mende slaptik.. haha

Sombong
-sombong? maybe korang xreti bezakan antara sombong ngan malu kot.. aku ni sebenarnye pemalu.. dan xfrendly ngan orang yang aku xkenal.. *adeh.. xkan aku nak senyum kat orang yang aku xkenal.. kang korang cakap aku gile pulak.. sombong aku sedap didengar drpd gile kot* orang yang rapat ngan aku jek tau macamane pangai aku.. lau korang layan aku, sampai suboh pon lom tentu aku akan habes kan citer aku.. tapi siyesly, aku mmg suke wat muke sombong..

Kutok
- yeah.. aku ni mmg suke kutok orang.. aku ag banyak mengutok dari memuji.. dan aku pon lebih suke dikutuk dari dipuji.. knape aku suke dikutok? daripade kutukkan tu la kite tau akan kelemahan kite dan kite akan perbaikinye supaye orang xkutok kite ag.. knape lak orang xsuke dipuji? cuz aku xmo dibuai ngan perasaan takbur.. bese kite akan kembang bile dipuji.. aku lau boleh, aku xmo tunjuk mende baek yang aku buat dan lau leh, sumer mende jahat yang aku wat lak orang nampak.. cuz teguran ag bermakne dari pujian..

banyak ag mende yang pernah orang kate kat aku.. tp, aku ni xske lak nak amek pot ngan ape yang orang kate.. mulut tempayan tu keh tutop.. mulut manusia ni mmg susah nak tutup selagi hayat dikandung badan.. tapi, aku xkesah pon korang nk cakap aku ni playboy ke, playDOH ke, yang penting, aku tau, ade gak orang citer sal aku.. maknenye, ade gak laa orang berminat cter sal aku.. aku akhiri dengan petikan dialog yang ade kat lagu monologue-tiada kate secantek bahase...

biar semuanye tidak bergerak
biar semuanya tidak berubah
seperti air dan sungai
supaya cinta tetap abadi

Thursday, 7 April 2011

Tabiat Orang Bandor~

Assalamualaikum dan Salam berlapek~

Bandor? bese laa.. aku ni an kacukan kelantan+Penang+Johor.. so, bahase variasi ah an.. Tadi aku balik keje.. kekonpem laa sharp kol 5, aku da blah dari Farmasi.. pekerje efisyen memang laa kene menepati mase an? Pastu, OnTheWay aku ngah berjalan kaki menuju ostel aku, ade eksiden kecil berlaku.. xde terok mane laa.. tapi, terok gak laa.. bukan kereta or motor yang eksiden tu yang terok.. tapi, pangai si pengEKSIDEN tu yang terok.. eksiden kecik jek, p la settle kat tepi jalan.. ni dorang dok bincang kat tengah jalan knape? kang, kene langgor, salahkan si Pelanggor lak.. kan da menganggu lalu lintas lau korang dok bincang kat tengah jalan tu..

Camne boleh eksiden? meh aku habaq mai siket perangai orang Kolompor ni~ kat sini, kenderaan sangat pantas.. sumer berkejarKEJARAN tuk mencarik kekayaan Dunia.. bukan cuz xpk akhirat.. cume lau idop kat Kolompor ni memang la kene berkejaran mase.. lau korang nak lelenggang kangkong, xpaya laa nk idam2 keje kat Kolompor.. knape mesti pandu laju2? emm.. lau aku ade kereta pon, aku bawak laju2 gak.. Yelaa.. beli kereta memahal, tapi bawak selaju line Brotbret aku yang macam SiBi (sipot babi) macam xberbaloi lak an? so, xsalah pon korang bawak laju..

so, bawak laju bukan la sebab eksiden.. so, ape punce besonye? sedar tidak sedar, rakyat kolompor ni suke sangat tekan HON... ngah bawak laju2 ni, tetibe ade kereta melinta, mende yang mereka akan buat adelah, tekan HON.. lau tekan satu saat xpe.. ni tekan sampai dah mendak da HON kereta..  knape mesti tekan HON? lau aku laa, xde nye aku tekan HON.. bek aku tekan brek daripade aku tekan HON an? watnye orang yang kite hon tu mmg jenis xreti language an, sah2 die xberenti even HON bunyik Hon lori ke, keteapi ke.. bile orang tu xbenti, so, terjadik laa eksiden cuz si penekan HON pon lupe tekan Brek cuz asik sangat tekan HON..

kesimpulannye, tekan Brek ag boleh mengelakkan eksiden daripada korang menekan HON~


*pandu cermat tok pastikan anda xeksiden.. ingatlah orang yang tersayang.. pastu, ingat gak hutang2 anda.. lau korang xbayor hutang korang, pastu mati eksiden, da nyusahkan orang tersayang anda*

Tuesday, 5 April 2011

Gadis ku~

Assalamualaikum dan Salam berlapikk~

hai awak~ knape saye tegur awak kekuat awak xpandang saye langsung? even awak dekat sangat ngan saye taim tu.. saye pekik.. tapi awak xdengo.. tapi, saye xsalahkan awak.. cuz saye cume pekik name awak dalam hati jek.. nak panggil awak betul2, saye segan.. so, dapat jerit dalam hati pon saye da ase lega even awak xpandang..

awak~ Kenape awak suke freehair taim jenjalan ngan kawan awak? sedangkan awak nampak comel sangat bile awak bertudung.. Rambut awak pon bukan nye cantek sangat pon tok menjadik tontonan umum..

awak~ Kenape awak suke pakai dedah sane dedah sini? sedangkan awak nampak cantek sangat bile berbaju kurung or berbaju yang senonoh siket.. Potongan badan awak bukan nye leh wat orang meliur tengok awak. Dada awak ngan dada kawan laki saye pon lebih kurang same jek.. tu pon kawan laki saye ag beso siket dadanye dari awak..

awak~ Kenape awak suke gegedik? sedangkan awak nampak ayu taim awak shyShyShell~ gelak kuat2.. huha sane.. huha sini.. awak xsegan ke? tp, taim awak gelak2 kecil, suke betol saye tengok awak..

awak~ Kenape saye sebok2 tulis pasal awak? sedangkan awak xtau pon yang saye tulis pasal awak kat sini? mungkin kerane saye da suke awak kot~ bile agaknye say nk lihat awak yang bertudung litup memakai kurung cam baju Qalesya dan bersifat shyShyShell?

Monday, 4 April 2011

Teka-Teki~

Assalamualaikum dan Salam berlapek~

Sedang lepakLEPEK kat tepi jalan, Yen bersame rakanRAKENnye main tahan2 bas.. Pas bas da berhenti, mereka pon berlari bersembunyi di belakang pokok~ Selepas dimarahi beberape kali dengan Drebar Bas, mereka pon tuko ke tabiat lain..

Yen : boring laa main tahan2 bas.. kita main mende lain nak?
Max : Kite nk maen ape lak?
Cel : haa! kite main tahan2 konduktor bas pulak.. nak??
Yen : huh~ xberkaliber tol laa pemikiran ko tu Cel.. patot laa line ko terang kat Luo bando jek~
Max : tah.. da masok bando ni cube laa ko bepikiran bando siket~
Yen : ahhh~ ko pon same.. lembab jek bile da sampai akher bulan.. Aku da jemor sampai kering pon ko tetap lembab ag..
Max : wuu~ abes tu? ko nak maen ape?
Yen : aku ade teka teki.. aku teka, korang teki.. oke??
Cel : cam terok jek aku nk memahami bahase ko ni.. Haa~ ape teka nye? aku nk teki nii~
Yen : okehh.. soalannye.. korang tersesat dalam hutan.. 5 hari da sesat.. bekalan makanan pon da 4 ari da abes.. taim korang menyusuri onak berduri tu, korang terjumpe Buah Epal sebiji.. korang kongsi x?
Max : mesti laa kongsi..
Yen : bagos2.. pastu korang continue perjalanan korang tu.. Korang jumpe Buah Naga lakk~ Korang kongsi x?
Cel : ekceli xmo kongsi.. tapi untuk membuktikan keprihatinan Cel, so, aku kongsi laa..
Yen : bagos even macam xiklas an.. Pastu korang jalan ag, korang terjumpe taik lembu lakk.. korang kongsi x?
Max : mane bolehhh kongsiiii!!!!!!!
Yen : ooo.. abes tu, ko makan sorang2 laa taik lembu tuu?
Max : @#$%^&
Cel : (selamat aku xjawab)

Sunday, 3 April 2011

Akademi Fantasia?

Assalamualaikum dan Salam Muhibah~

Sedar xsedar, aku berada di Kluang semalam cuz ade kezen aku kawen kat Muo.. 12.30p.m semalam, aku terus mintak izin kat Abg Fad tok balik.. Aku p Muo naek kereta Persona berspoiler tinggi yang didrive oleh Abang aku.. Pas da sampai Muo tu, kekonpem laa majlis da abes an.. tp sempat gak laa aku mengcengkaut nasik minyak beberape suap.. Pastu, teros balik Kluang.. Happening siket ah umah aku ngan bunyik2 budak kecik.. Anak2 Buah aku pon bermalam kat Kluang.. Wuu~ tembam tol anak buah aku yang ke 2 tu.. godek2 Remote Control, tersinggah lak aku kat channel 104.. konsert tirai AF.. wuu~ aku ni bukan laa layan sangat pon Af ni.. tapi, disebabkan muke aku macam Felix Af, terpakse laa aku layan..

Fyi, KPJ Ampang Puteri, tempat yang aku sedang menjalankan Ibadah praktikal ni, adelah pengSPONSER untuk hal kesihatan para Student AF9 ni.. so, lau Niera saket demam ke, die akan dibawa ke KPJ Ampang ni tok diberikan rawatan.. ehem2.. sape itu Niera? haha.. beliau adelah salah sorang student AF9 laa.. cumel, ayu, shyshyshell gitu.. ahhh~ lau die selisih ngan aku kat Hospital tu, bukan aku cam die pon..

xde mende pon aku nk cakap pasal AF ni.. cume aku lihat, ade student yang cube menarek undi ngan cara sama yang pernah dibuat oleh Aril.. Dolu, taim Aril join 1st Edition taim Gangstarz dolu, Kumpulan ini cube membawa imej K-Pop.. K untuk Korea.. bukan untuk Kelantan or Kluang n Kandahar sekalipon.. Korea oke.. tapi, taim tu, K-Pop belum meniti popularitian pun.. tapi, taim Aril join AF, die membawa imej Shuffler lak.. taim tu mmg popular laa an Tarian si Parkinson tu.. n ramai gadis-gadas yang meminati sapel ni mengundi Aril.. dan AF9 kali ni pulak, ade student bername Erul yang cube menarik undi2an dengan membawa imej K-Pop.. kekonpem laaa gadis-gadas yang meminati K-Pop akan mengundi beliau an? yelaaa~ nak tunggu Heechul Suju masok AF memang tak laa an..

Sekarang ni kan demam K-Pop.. ramai yang dok gile blajo bahase Korea nii.. t taim kene soal lam kubur kang bukan korang speaking Korea pon.. apeDaa~ daripade korang belajo bahase Korea tu, bek korang Fasihkan Bahase Arab korang.. sekurang2nye leh ah gak korang Tau isi kandungan Al-Quran an?

Sat g aku nak kekemas barang cuz nak berangkat ke Ampang.. wuu~ AFUNDI Niera okehh~ =)

"Kera di Hutan disusukan
Niera di AF di AFUNDIkan"