Saturday, 26 November 2011

Perpisahan~

Assalamualaikomm dan salam Berlapikk~

setiap pertemuan adelah perpisahan.. setiap yang bermula ade la pengakhirannye.. setiap yang mude akan tua.. setiap yang lapar akan makan.. Ari semalam, 25 Nov 2011, berakhir la sebuah pengPOSTINGan aku untuk kali terakhirnye sebelum aku menjengok kancah kerja yang kejam.. hik2.. Wahai student.. korang tau tak taim belajar tu laa taim paling seronok yang pernah dilalui.. t korang da kerja, baru korang tau akan keKEJAMan kerja tu.. even aku xkerja agpon, aku tau yang aku bakal menempuhi suasana kerja yang sangat kejam.. hik2.. tapi dapat gaji.. bestt~

Back pade tajok.. Perpisahan.. seperti yang telah di gembarGEMBURkan diatas, Kali ini adelah final praktikal aku.. Bertempat di PUTERI SPECIALIST HOSPITAL.. kat Johor.. 5 minit dari terminal bas larkin.. dekat ngan kedai isi minyak.. dekat ngan kedai jual buah kelapa mude.. dekat dengan balai bomba.. so, sangat strategik an hospital ni?

Tapi bukan pasal koordinat hospital ni yang aku nak citer.. just nak bitau kat korang, Hospital ni laa hospital paling terbaik sepanjang pengPOSTINGan aku nii.. Kenape terbaek? oke.. setiap pujian akan bermula dengan kutukkan dulu.. =)

Farmasi hospital ni kecik.. Student xnak ramai pulak an yang posting sini.. dicamporkan ag ngan staff pamasi, memang sesak laa.. Terima kaseh pade pihak kolej kerane bijak mengendalikan penempatan posting untuk students anda.. tepuk sebelah tangan untuk pihak kolej yang always bagi keselesaan kepade pelajar..

Even pamasi sini kecik, tapi, aku kagum ngan kemudahan ostel yang disediakan.. sangat memuaskan.. ade washing machine.. xmacam ostel pompan.. hak2.. washing machine pon xde.. aku lak dapat tidur kat bilik paling beso sekali.. oke.. tu pasal ostel.. memang terbaik.. Jage la ostel sebaik yang mungkin.. Jangan koyakkan sofa ag k students? =='

Dan bukti paling kukuh yang menyebabkan aku mengatakan Hospital ni paling terbaik adelah, kerana staffnye.. =) Layanan memang terbaik.. Standard la kan kalau staff marah2 cuz kami (students) wat salah.. xkan la staff nak marah2 ikot suke lak if xde sebab.. Agpon aku memang suke buat salah pon.. T kene marah ngan staff, leh ilangkan ngantok aku ni.. Marah tu perkara kecik.. Yang ag best, kat sini, cacing2 dalam perot aku dapat makanan yang secukopnye.. wee~ da buncet2 da cacing2 aku.. Ramai yang cakap aku buncet, tapi aku xkesah cuz dorang xtau perkara sebenar.. ekceli cacing aku yang buncet..

Aku rase agak tacink gak taim berpisah tu.. Aku salu epi jek lau nak abes posting ni.. Tibe2 aku jadik macam Awie lam citer sembilu lak tadi.. Mintak maaf kepade sumer staff yang kuokan airmate korang tadi.. Bak kata Raja Farah, "sebutir beras same dengan setitis peluh petani".. camtu gak laa staff pamasi yang mengalirkan airmate tok kitorang.. "semakin banyak airmate yang dititiskan, semakin berat dorang nk tengok pemergian kami"

TERIMA KASEH PADE SEMUA STAFF FARMASI DI PSH CUZ DA BANYAK MEMBANTU KAMI TOK SESUAIKAN DIRI KAMI DISANA DAN BANYAK BAGI TUNJUK AJAR DAN BAGI KAMI PELUANG UNTUK MENGENDALIKAN KERJA. taim kat PSH ni, aku xrase pon yang aku ni student.. Aku da rase macam aku ni staff.. Mintak maaf gak cuz aku salu ngulor.. hik2~

sekian~