Tuesday, 22 March 2011

Hakikat Sebuah Cinte~

Assalamualaikum & Salam Ukhwah~

Selalunye lam segmen mengarut kejap ni, aku laaa hero an.. Tp, seperti lumrah hidup yg lain, hero xsentiase diatas.. citer kali ini, aku ade dibawah~ cam kne pijak ngan tayar lori.. ceritenye bermulee..

Jam menunjukkan pukol 8.31am.. Da seminit lambat tok masok keje ni.. nak xnak, terpakse laa Yen meredah hujan yg menggila lebatnye.. dengan berbekalkan sekeping payung, Yen berjalan ngan konpiden dan berlagaknye cuz bru 3 saat yg lepas, Yen gelakkan orang yang terpakse meredah hujan tanpe payung.. hahaha.. ape daa~ keje gaji beribu2.. payung pon xmampu nk beli kee.. Yen gelak terbahak2.. Setiap yg baik, akan dibalas baik.. yg jahat lak dibalas jahat.. SPLASHHH~ bju Yen yg kering siap berIRON tetibe menjadik basah selepas kereta Persona berspoiler tinggi telah memijak lopak air.. lalu lecak itu terpercik laa keseluruh badan Yen.. Amek ko balasan.. *sape suroh gelakkan orang.. kan da kene* tu baru balasan dunia tu.. Yen duduk di tepi jalan sambel mengenangkan nasebnye yang malang itu. Tp xpe, even baju kuyup basah sudah, Yen tetap optimis.. "Mesti ade hikmah di sebalik dugaan ini", kate Yen.. selang beberape saat, sehelai towel kecik dihulurkan ke arah Yen.. ade sorg pompan menghulurkan Tuala kecik kepade Yen.. Yen pon mengambel 'Tuala' wanita tu.. Tuala wanita tu yg Yen amek oke... Bukan 'Tuala Wanita' wanita itu.. =.=' sapekah wanita itu? Name die Effa.. same tempat keje ngan Yen cume lain department jek.. haa~ di situlah bermulanye sebuah cerita cinte..
Akhernye Yen n Effa pon berkapel.. da name pon berkapel.. so, xde ape2 yg laen pon.. same jk macam kapel2 yg laen.. i LAP u, u LAP i, i Jump, u Jump, imysm, rindu, janji itu, janji ini, ahhhh~ same jek laa macam rutin slaptik kapel2 yg len. xde beza pon.. tp, ade satu peristiwa yg menyebabkan hubungan Yen n Effa menjadik lebih unik dari kapel2 yg len.. Effa telah ditimpa kemalangan.. Effa telah dilanggar oleh sebuah kereta buatan Jepun ketika membantu seorang nenek tua melintas jalan.. Effa telah kehilangan banyak darah.. Yen dengan panik dan pikniknye bergegas ke Hospital milik Kerajaan.. Effa masok lam ICU.. nak dijadikkan cerita, Hospital milik kerajaan kekurangan sumber darah Jenis O.. Yen dengan perasaan Jantanmen teros mengOFFERkan darah Jenis O miliknya.. Darah Yen bersesuaian ngan Effa.. Effa dapat diselamatkn akhernye.. Yen jage Effa sampai Effa kuo Hospital.. Effa sangat terharu kerane Yen sanggup mendrmakan Darah kepadenye.. Effa bertekad untuk terus kekalkan hubungannye ngan Yen sampai bile2..
Namun, kite hanye mampu merancang.. Tuhan yang menentukan.. Selepas setahun bersame, hubungan mereka mule hambar.. Yen xdapat meluangkan masenye bersame Effa kerana asyik lalai melayari dunia Game.. Bgon pagi, Game.. balek keje pon maen Game.. Yen da mule mengabaikan Effa kerane Game.. Effa terasa sangat kecewa dengan sikap Yen yang lebih mementingkan Game.. Effa da tak tahan lagi ngan sikap Yen, lalu die telah mengONE byONE ngan Yen.. perbualan bertempat di tangga tempat mereka bekerja..

Yen : ade ape Effa nk jumpe Yen?
Effa : Effa da xtahan Yen.. Effa da xtahannnnnn!!
Yen : laaa~ sape suroh tahan.. lau xtahan, p laa kencing kat toilet sane tuu~
Effa : Effa bukan xtahan cuz nk kencing laaa~ =.='
Yen : abes tu?
Effa : Effa xtahan ngan perangai Yen, sikap Yen.. Yen da banyak berubahh~
Yen : emmm...
Effa : Yen ag pentingkan Game.. Yen langsung xendahkan perasaan Effa..
Yen : emmm.. so, ape yang Effa nak?
Effa : Effa nak kite clashhhh~
Yen : Effa da pikir masak2?
Effa : sudahhh~ *dengan perasaan yang sangat marah*
Yen : emmm.. lau itu yang Effa nak, Yen xleh halang ambisi Effa tu.. tp, ade satu syarat..
Effa : Ape die??
Yen : Effa ingat x.. taim Effa eksiden dolu... Darah Effa da banyak ilang.. Yen yang bagi darah Yen untuk selamatkan nyawa Effa dolu.. kalau x, Effa da lame da dok lam Hotel Tanah tuu..
Effa : Abes tuu?? Yen nk Effa bayar balik darah yang Yen bagi tuu!!!!!
Yen : emmm.. Baya....
belum sempat Yen menghabeskan ayatnye, Effa menyeluk sesuatu dari dalam seluar dalamnya
Effa : Nah!! amek niiii~
Effa baling 'tuala wanita' yang dipenuhi ngan darah ke arah Yen..
Yen : Ek?? ape nii?
Effa : EFFA BAYAR BALEK HUTANG DARAH YEN, EFFA BAYAR SECARE INSTALLMENT~

4 comments:

Nurfazilah Cipa said...

hahaha!sngal r lwk ni.pdhl common je pnh gak dga tp di olh smpi lwk thpcipan..buhaaaa~

MistaZaharin said...

huhu.. kejadian ni berlaku pagi td.. tp sampai kne splash ngan air jek laa.. pastu da masok alam laen.. =)

Miranisa =) said...

yen sntiasa mmpunyai otak yg pelik ==!

MistaZaharin said...

pelik an indah.. =)