Sunday, 5 June 2011

Majlis kawen ?

Assalamualaikum dan Salam Cuti Skola~

Wuu~ lame da xupdate.. tankz to brotbret ku cuz sering membantutkan niat aku untuk mengUpdate entri aku~ Sekarang ni musim cuti sekolah~ musim cuti sekolah = musim orang wat majlis kawen~ wuu~ sabtu ahad sampai ade 20+ jemputan, camne nak memenuhi jemputan itu? kekadang aku pikir, agak jimat gak kawen taim cuti sekolah ni~ semalam aku p majlis orang kawen.. kawan aku ajak.. best gak ah makanan nye.. aku kalau boleh nak makan kat tempat makan beradab tu.. tp, aku x dibenarkan untuk duduk makan disane, so, aku terpakse laa makan biadap kat tempat pengunjung yang laen.. Majlis nye xde yang unik.. same jek macam majlis kawen2 yang len~

sebagai seorang yang unik a.k.a pelik, kekonpem laa aku xmo majlis kawen aku dibuat dalam suasana yang biase2 ni.. sebagai seorang yang suke akan kelainan, mestilaa aku nak majlis aku penuh dengan kelainan.. Asal kawen jek, kene makan nasik minyak, nasik beriani, minom air sirap.. ade bajet lebih siket, ade laa dapat minum sirap limau... aku kalau boleh, majlis kawen aku tu aku nak wat style open house~ bukan sekadar nasik minyak jek ade.. nasik kerabu, nasik dagang, lakse johor sumer aku nak letak kat majlis kawen aku.. Air lak aku nak wat macam yang kat paso malam tu.. variasi kot air kat paso malam tu.. lepas kaunter makanan, n kaunter air tu, aku akan letak kaunter pencuci mulot.. aku nak letak dadih, cendol and ais kacang.. dan kaunter terakher, kaunter cashier.. wuu~ kaunter cashier tu jek laa kelainan cuz xde ag majlis kawen yang ade kaunter cashier.. bukan nye aku ni kedekot ke ape, kaunter cashier tu kire macam salam keruk laa~ *salam keruk = salam disertai angpau* cuz bukan sumer orang berkesempatan nak salam keruk kat keluarge penganten cuz taim majlis kawen kan ahli kuarge bz nak melayan pengunjung yang ramai tu.. so, korang leh salam kerok kat kaunter cashier tu~ cashier lak aku nk import dari Guardian cuz cashier kat Guardian tu sopan santun belaka~ tapi tu cume harapan jek la.. jadik xjadik, meh laa test kawen ngan aku.. hak2~

Diharap pasni maken banyak laa jemputan kawen cuz aku kalau p majlis kawen aku sangat suke dageng kambeng~ sedapppp!!

1 comment:

mY naMe iS haJar said...

mmg majlis paling mengarut penah aq bace ni....