Wednesday, 15 June 2011

Hantu Facebook~

Assalamualaikum dan Salam Seram~
Hari ini, genaplah 13 orang yang telah mati akibat symptom yang pelik. *13 tu no genap ke ganjel? Ahh~ lantak p laa* Mangsa yang ke 13 ini disahkan oleh Doktor, mati akibat mangsa mengalami pendarahan yang teruk di otak kanannye kerana kepala otak die terhantuk kuat kat divider jalan selepas mangsa didapati menerjunkan dirinya dari tingkat 14 di Apartment yang didiami mangse~ Otak kiri mangse xmengalami pendarahan, tapi otak kiri mangse didapati bengap, so, kalau hidop pon macam xde makne, so Doktor pon just sahkan die mati jek.. “Hmm. Dalam mase sebulan, ade 13 kematian yang berlaku kat sini. Pelik betol la.” Kata Yen selaku hero didalam blog ini. Ni kan blog Yen, so, macam2 watak yang Yen boleh jadik.. Kali ini, Yen nak menyiasat kes kematian akibat symptom pelik ini. Walaupun sudah disahkan oleh Doktor tentang punce kematian si mayat tu, Yen tetap xpuas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Doktor tersebut. Untuk merungkai misteri di sebalik kes ini, Yen telah mengInvestigate punce2 kematian mangse2 yang mati ini. Yen dengan pantas mengON9kan FB nye dan mengeADD semua mangse yang mati tu.. Niat Yen adelah untuk mendapatkan alamat si Mayat tu untuk Yen mengInterview insan yang terdekat dengan si Mayat itu. Setelah mengeADD kesemua FB si mayat tu, bertambah laa koleksi Friend Yen di FB. Setelah mengCHECK profile, wall, noti and Friend di FB si Mayat2 itu, terdapat sesuatu mende yang menarik perhatian Yen. Sedar xsedar, kesemua si mati tu mempunyai 2 orang mutual friend yang same. Mutual Friend yang pertame, mesti la Yen cuz die da add kesemua si mati tersebut. Mutual Friend yang kedua pula adelah seorang yang bername Tze Han~ Ekceli, Yen pon xpasti name mutual friend yang ag satu tu cuz name mutual friend si mati yang ag satu tu dalam tulisan Cina  pelat Jepun. So, Yen just assume yang name mutual Fried yang ag satu tu, Tze Han~
Yen dapati, kesemua mangse telah menerima application dari Tze Han ni. Dan kesemua mangse telah mengAPPROVE application tu. Adekah kematian mereka mempunyai kaitan dengan application yang telah diSend oleh Tze Han ni? Untuk menambahkan info pasal si Mayat ni, Yen telah mengeADD family2 si Mayat ni jugak. Yen bertanyekan punce kematian kepade kuarge2 yang terdekat dengan mangse. Ade yang mati kerane Eksiden, ade yang mati digilis Ampang Line, ade yang mati akibat disembelih, ade yang mati kerane kencing manes, kencing tawar, kencing cukup rase dan bagai2 lagi laa punce kematian. Tapi, Yen tetap xpercaye akan punce kematian itu. Tapi, ade satu ahli kuarge si mati ini memberitahu, die pon xcaye punce kematian sebenar kematian Adiknye. Doktor cakap, adik die mati cuz kene demam Denggi. Tapi, die telah menyaksikan satu peristiwa yang pelik. So, die ceritakan laa stori pasal detik2 terakher adeknye tu. Taim tu, adek die tengah mengON9 FB. Adek die telah menerima application dari Tze Han. Selepas mengApprove application tu, adik die tibe2 rebah. Die terus bawak adek die p hospital untuk rawatan selanjutnye. Selepas 2 hari di hospital, adeknye pon disahkan mati.
Yen rase, kematian dorang ade kene mengena dengan Tze Han tu. Yen rase, sesiape yang mengApprove application yang diSend oleh Tze Han akan menemui ajal. Untuk membuktikannye, dengan berani2 takutnye, Yen tekan button ADD AS FRIEND kat page Tze Han tu untuk menjadikkan Friend Yen. 3 saat selepas Yen mengeADD Tze Han, supppp~ masok kat list notification Yen, application yang same diSend oleh Tze Han terhadap mayat2 td. Dengan hati yang belom menghidapi penyakit Hepatitis B, Yen pon mengApprove application itu~ “Hok alohh~ game FarmVille rupenye. Aku ingat kan mende ape laa tadi” kate Yen dalam hati. Tze Han tu seorang yang taksub dengan FarmVille rupenye.. semua kawan2 Tze Han kat FBnye telah menjadik jirannye dalam FarmVille tu. “ ciss.. aku ingatkan punce kematian 13 orang tu macam dalam cerita ONE MISSED CALL tu.. Jawab tepon, pastu mati. Rupa2nye, punca kematian mereka cuz da memang ajal mereka rupenye.” Kate Yen dalam hati ag. Secara offiSialnye, Yen pon menutup kes yang misteri kononnye ni~
*xpaya tengok DVD banyak sangat.. nanti terpengaruh dengan reality lak*

2 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...

pengikut ke40
mari² jadi pengikut ku juga
http://azlanthetypewriter.blogspot.com/

Nadya O'Conner said...

kreatifnyer..:)
jom tengok blog nad..:)

ツ miss nadya punyer blog ツツ miss nadya punyer blog ツ