Tuesday, 21 June 2011

Tabiat Segelintir Waganegara Malaysia~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Hari ini, si empunye Blog nak bukak cerita pasal tabiat segelintir Warganegara Malaysia.. Malaysia dulu pernah digemparkan dengan berita budak pompan 14 tahun yang secare offiSialnye menyatakan tentang ke"tak virgin"an beliau kepade umum.. Dan rammai yang megutuk budak pompan ini kerana Die dilihat seperti sudah tidak mempedulikan maruahnye kerane memberitahu tentang die sudah tak Dara~ Kat Pesbuk, Community, Blog2, dan surat Khabar, ramai gile yang mencaci die.. Taim tu ramai lak dok kondem budak ini sambel bagi nasihat akan keagamaan.. Baek kan orang Malaysia..

Pastu gempar pasal si Gambit berlakon kat VC ape tah tajoknye. VC tu dilabelkan sangat mengghairahkan kerana terdapat aksi wanita yang separuh bogel melakukan aksi yang mengghairahkan.. Memula Gambit mempertahankan tindakan beliau.. VC itu untuk dipasarkan di Pasaran USA.. Selepas dihentam bertubi2, Gambit memnintak maaf kepade semua.. Nak pikir secara agama, memang laa si Gambit tu salah cuz bersentuhan n melihat aurat wanita n bagai2 ag.. Baek kan orang Malaysia..

Then, nak cakap pasal kumpulan Balas yang menduduki tempat Ke-3 dalam Raja Lawak musim ke-5.. Kumpulan Balas dikatakan sering membuat lawak lucah.. Double Meaning.. Emm.. aku rase, lawak yang disampaikan oleh Balas tu bende yang biase kita alami taim kite dok bersembang xingat dunia tuu.. Tapi bile Balas mempersembahkan Lawak yang kononnye Lucah tu, dorang dikondem pula.. Kerana ini Malaysia.. Penuh dengan sifat ketimuran yang sangat sopan.. Kalau korang xmo dengar lawak lucah or double meaning, korang p jek laa Tengok AF, Mari Menari n bagai tu..

Korang tau x cerita Juvana.. Yang ditayangkan setiap Hari Isnin pukol 9malam tu.. Cerita ni pon ramai yang nak kondem.. Konon nye cerita ini akan menggalakkan Student2 untuk bergaduh, Lebih membawa unsur negatif jika ditonton oleh pelajar sekolah.. wuu~ Kenape laa mesti dipandang -ve? Aku rase, biasenye Drama kat TV tu adelah diadaptasi daripada kehidupan seharian kita.. Kalau xde kes seperti kat dalam Juvana, xde la sekolah Tunas Bakti, Henry Gurney.. Aku rase Juvana ni sebuah Drama untuk membangkitkan motivasi Remaja.. kerana, belum terlambat untuk remaja2 bermasalah di luar sana untuk berubah..

Kat Mari Menari, AF tu, konpem xde Lawak lucah, tapi, xramai pulak orang Malaysia yang mengKondem AF n Mari Menari ni.. Jarang aku tengok peserta AF memakai tudung litup sempurna.. Dedah sana, Dedah sini, xde pon orang nak kondem.. Xde pulak nak nasihat berlandaskan keagamaan.. Mari Menari tu pon peserta die xpakai tudong gak~ Pakai tudung, susah laa nak menari ek? *alasan*

Dalam Kes daq 14 tahun, Gambit, n kumpulan Balas, ramai yang merasekan mereka xsenonoh.. Tapi, kalau AF, Mari Menari, sangat senonoh laa agaknye kat pandangan mereka.. Ramai yang memberikan nasihat berunsurkan keagamaan.. Tapi aku pelik ah, kenape rating Maharaja Lawak n AF lagi tinggi daripade rating Imam Muda? "--

1 comment:

Ahmad Haziq Azlan said...

well...biasa la....kita kan 1Malaysia.....

http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/06/video-bikin-panas.html