Monday, 6 June 2011

Kelas Sastera?

Assalamualaikum dan Salam Rejab~

wuu~ bulan rejab sudah masokkk~ pasni syaban, ramadhan dan syawalll~ wee~ raye datang lagii~ Arini aku nak cerita short story jek.. bese laa.. kalau da Yen, mestilaa mengarut sokmo jaa~ sile lah membace perbualan antara Yen n Abahnye~

Yen : Abah nak p mane? siap bawak senapang ag~
Abah : biasa laa nakk.. Abah nak p kebun kite laa.. nak tembak tupai~
Yen : wuu~ Abah nak wat Tupai Rebus ke?
Abah : xpernah ag keturunan kite makan Tupai nakk oii..
Yen : Abes tu, yang Abah nak memburu tupai tu kenape?
Abah : Tupai kat kebun tu da maken ganas.. abes sumer buah2an tupai dok kongkang~ duku, durian, rambutan sumer dikongkang dek tupai~
Yen : wuu~ tu ke masalahnye.. rileks laa Abah.. p simpan senapang Abah tu.. Yen ade care yang lebih efektif~
Abah : camne?
Yen : Abah relaks jek kat bawah pokok~ t konpem tupai tu jatuh..
Abah : aii.. xkan dok bawah pokok pon tupai leh jatuh.. mane ko belajo no nakk?
Yen : cekgu BM Yen yang ajar.. die cakap, "Sepandai-pandai tupai melompat, akhernye jatuh ke tanah jugak" so, abah relaks jek la.. konpem tupai jatoh punye~
Abah : wuu~ aku da anto ko kelas sains pon ko maseh pandai bermain kate~ samat aku xanto ko p kelas sastera~ *cakap dalam hati*

No comments: