Tuesday, 17 May 2011

Petua nak tinggi~

Assalamualaikom dan Salam berlapekk~

wuu~ lame gile aku xupdate blog.. Cuz line internet yang kurang memberangsangkan.. Geram aku ngan brotbret maxis ni.. bayar bil punye laa awal sokmo, tapi perkhidmatan macam macam Aznil~ huh.. Tapi xpe laa.. aku terime ngan hati yang tenang cuz brotbret ni da banyak berjase kat aku.. ko nak slow macam snail pon aku tetap sayang ko wahai brotbret~

Anda kurang tinggi? rendah? atau dalam bahase kasarnye PENDEK? hmmm.. Pendek adelah word yang same worse dengan Gemok.. sensitip laa konon.. da pendek nak wat camne an? hik2~ meh aku kongsi care2 nak tinggi *even aku ni pon macam laa tinggi sangat* InsyaAllah berkesan punye.. Cuz kawan aku yang pendek xpernah pon amalkan petua yang aku bg ni.. sebab tu die xtinggi2.. kalau die praktikkan mesti die da tinggi da..

Cara pertame untuk anda tinggi adelah, makan kacang panjang.. Pehh.. kacang panjang masak lemak.. memang sedap laa kot.. tapi ade pantang larang nye.. Spesies yang kurang tinggi ni ade gak yang gemar makan kacang panjang.. tapi care permakanan tu yang xbetol.. Spesies yang kurang tinggi ni biase makan kacang panjang yang sudah dipotong pendek2.. so, camne nak tinggi kalau korang makan kacang panjang yang da dipotong pendek2.. korang suroh laa mak korang buat kacang panjang masak lemak tanpe memotonginye.. baru laa korang leh tinggi..

xberkesan? hmm.. relax2.. ade care ke-2.. mesti korang panas hati an kalau kawan2 korang ejek korang pendek.. so, care untuk golongan kurang tinggi ni akan kelihatan tinggi adelah dengan care berikut :
mule2, korang suroh laa orang2 yang ejek korang tu datang Menara berkembar Petronas.. then, korang p laa stay kat jambatan Menara berkembar Petronas tu.. then suruh orang2 yang ejek korang tu tengok jambatan.. konpem korang kelihatan tinggi punye laa.. sampai dorang kene mendongak nak tengok korang.. hik2.. haa? care ni xrealistik? alaa.. paling kuat korang kelihatan tinggi selame beberape saat ape.. so, bersyukor laa daripade korang xkelihatan tinggi langsung..

Xberkesan? jangan bimbang, jangan worry laa.. ade care ke-3.. ni Yen laa.. ape jek yang die xleh settlekan.. Care ke-3.. Ni untuk yang memang baka pendek laa.. Lau atok, nenek, mak, abah korang memang pendek, korang leh pastikan anak korang tidak akan pendek.. Kite boleh ubah.. daripade keturunan yang pendek belake, boleh mengubah jadik keturunan yang tinggi belake.. Korang namekan jek anak korang 'Mohamad Tinggi' or 'SitiNggi'.. nanti bile da bersalin, mesti ah ade orang dok melawat korang untuk tengok anak tu.. Mesti dorang akan tanye sape name anak korang.. korang btau la, name anak korang 'Mohamad Tinggi'.. Nanti mesti laa dorang panggil anak korang 'Tinggi'.. tiap kate2 tu kan adelah doa.. so, kalau da 40 orang panggil anak korang tinggi, mesti 40x doa da sampai langit.. so, InsyaAllah doa dorang akan termakbul.. Tu kalau 40.. kalau 40 ratus yang doakan? buatnye dalam 40 ratus tu, ade 3 lak golongan yang teraniaya? wuu~ doa orang teraniaya an besenye termakbol..

hmmm. aku ade 5 kilo ag care2 nak tinggi.. tapi aku bagi 3 jek la.. yang 3 ni pon lom tentu korang nak praktikkan so, watpe aku nk bagi lebih an? so, selamat mencube..