Friday, 20 May 2011

Love is Chenta~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

Selamat membace kepade semua pembace.. Arini pemilik blog ini nak cerite pasal Cinta~ hihi.. Ada ape dengan cinte? best ke bercinte? cume orang yang ngah bercinte jek tau cinte tu best ke x~ Yang sedang hangat bercinte kekonpem laa cakap cinte tu bestt~ yang ngah hangit bercinte lak mesti laa cakap cinte itu xbest.. Dulu taim hangat bercinte, kalau pasangan xshampoo rambot pon cakap rambot dorang wange.. kalau da hangit bercinte, pasangan kai shampoo kelapa dan orked pon cakap rambot pasangan busuk bau stokin.. huu~ senang citer, taim hambar ni, sumernye xbest laa..

Kalau ade cinte, adelah janji.. dan kalau ade janji mesti laa ade yang memungkirinye an? cuz kalau xde janji xde mende laa nak dimungkiri.. ade yang janji nak kekal sampai ke jinjang pelamen.. dorang pegang janji sampai ke jinjang pelamen jek.. lepas da naek pelamen, cerai.. Ade gak yang janji nak kekal sampai ke titisan darah terakher.. bile da kawen, n si pompan da putus haid or menopause, cerai.. yelaa.. titisan darah terakher tu bukan bermaksod putus haid ke? taim menopause an darah da xmenitis da.. memacam ag laa janji.. tapi, janji dibuat memang untuk dimungkiri pon.. pas mungkir janji, mintak maaf.. pastu buat laa ag.. pastu mintak maaf.. bukan kene bayar pon kalau mintak maaf ni.. so, nak mintak maaf 400x pon boleh..

Pastu, taim bercinte, keluarlah kate2 manes.. Lautan api sanggop direnangi laa.. Nak berenang kat lautan berapi konon.. Cuaca panas siket da dok merengek, inikan pulak nak renangi lautan api.. Mandi xbasah laa.. kalau xbasah, bukan mandi namenye.. Mandi gune paser boleh laa xbasah.. makan xkenyang laa.. memang laa makan xkenyang.. taim korang kapel, korang dok ingat pasangan jek, sampai lupe nak bace bismillah taim makan.. tu yang xkenyang.. tido pon xlenaa.. uuu~ yang ni memang xleh nak buat pape laa.. aku ni, bercinte ke, xbercinte ke, tetap tido xlenaa.. huhu.. Nak tido lena sangat tunggu laa taim Rest In Peace.. konpem lenaa.. xcelik2 mate korang cuz lena sangat..

Pastu yang aku pelik, taim clash konon cakap da serik laa nak kapel.. tapi tup tap tup tap, 2 ari pastu kapel gak.. kejap tol seriknye.. Cinte ni memang unik.. Memang susah nak ditafsirkan dalam bentuk kate2.. Cinte ni untuk kite rase.. bukan untuk kite ucapkan.. xpaya laa nak carik pasangan yang betol2 sempurna cuz kite sendirik pon xsempurna.. so, terimalaaa seadenyee~

biarpun ombak yang merubah pantai
kasih ku xkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nantii~

No comments: