Wednesday, 4 May 2011

Kisah Seram Pendek~

Assalamualaikum dan Salam berlapekk~

aku nak cerita satu kesah seram kat korang.. bukan cerita hantu kilang kain, bukan cerita hantu makcik Karipap~ citer hantu ni bertajuk, arrrr.. kesah seram laa tajuknye.. hik2~ macam, biase laa an.. Hero blog ni kekonpem laa aku an.. Sedangkan Syamsul Yusop boleh jadik hero didalam filem yang die arahkan, so, aku pon nak jadik hero.. nak tunggu orang laen tawar aku jadik hero, memang xdapat laa dekk~ kisahnye bermulaaa~

Pada suatu hari, Yen n Khai telah mengunjungi rumah Effa yang terletak di salah sebuah daerah yang sibok di negeri Perak.. Effa suruh Yen belikan Kotex cuz mengikut jadualnye, die akan datang bulan esok.. Rumah Effa ade kat tingkat 15.. so, takkan laa nak naek tangge kan.. Yen n Khai da sepakat membawa berkat untuk naek Lif.. Mereka berdua jek kat dalam lif tu.. sesampai jek kat tingkat 13, tetibe jek pintu lif terbukak.. Mereka tunggu 4saat, tapi xde orang naek pon.. Lepas tunggu 4saat, pintu lif tu pon tutup pade saat yang ke-5..

Tibe2, ade orang menendang Yen dari belakang.. Yen dengan perasaan marah, memandang ke belakang.. tapi, marah Yen reda lalu Yen pandang ke depan balek sambel ade satu suara budak kecik berbunyik, "Abang.. boleh tolong sambungkan lengan saye ni x? saye da banyak kali cube sambung lengan saye ni.. tapi xboleh laa.. boleh tolong sambongkan x abang?" .. Yen pon tengok laa si Khai tu.. rupe2nye, Khai dari tadi dok ketaq2 sambel telan air liur.. Yen pon telan air liur gak ah even Yen xde air liur untuk ditelan mase tuu.. Yen pon da agak gigil jugak.. Yang hantu ni pon gelojoh an.. Jam kat mp4 Yen baru menunjukkan pukol 5petang.. tunggu ah sampai maghrib, baru keluar.. Xpunctual punye hantu..

Hantu tu pulak dengan selamber jek pikul lengan die yang tercabot tu.. Lantai lif da dipenuhi oleh darah hantu tu.. Yen n Khai pon dengan kelam kabut tekan button bukak kat lif tu.. Lif tu pon terbukak.. sebelum lif tertutop, Yen membuka Kotex yang baru dibeli lalu mencampakkan sekeping pad ke dalam lif tu dengan harapan pad tu boleh menyerap darah2 yang membasahi lantai lif tu.. Lagipon, Yen beli Kotex yang "2x lebih serapan"..

Selepas melempar pad ke dalam lif, Yen pon pandang ke depan dan PANGGGG~ Yen jatuh cuz terlanggar pemuda yang kelihatan sangat resah.. Pemuda tu pon sekolahkan Yen sambel berkate, "Adek, kenape adek macam kelam kabut nii? macam nampak hantu jek" .. Yen pon menjawab, "bangg.. memang ade hantu pon bang kat dalam lif tu.. ade sorang budak kecik suruh sambungkan balik lengan die.. kalau abang xcaye, abang p laa bukak pintu lif tu.. penoh dengan darah.. kalau xde darah, abang check kat pad dalam lif tu.. cuz maybe pad tu berkesan untuk menyerap darah." Tibe2 pemude tu bertukar wajah menjadik buruk macam hantu yang buruk dan berkate sambel memegang tangan Khai, "Ko nampak adek aku? die kat mane?? Die kat manee???" sebagai Hero dalam blog ni, Yen pon mengKarate tangan hantu tu untuk memakse hantu tu melepaskan tangan Khai.. Selepas tangan Khai da terlepas, Yen n Khai pon berlari lagi..

Taim berlari tu, Yen pon bertanye pade Khai, " Khai, kenape kite lari? sape kejor kite? aku da penat da ni." Khai pon menjawab, " saje jek nak bagi lebih suspen.. Jom laa kite benti berlari.. aku pon da penat ni." Yen n Khai pon berhenti berlari.. Yen n Khai termengah-mengah.. Taim Yen n Khai tu termengah-mengah, ade sorang Mak Guard tegor Yen n Khai, "nakk, kenape korang termengah-mengah ni?" Khai pon ceritalaa semua mende yang mereka alami tadi.. Mak Guard tu tersenyum sambel menceritakan hal sebenar kepade mereka, "Sebenarnye, 3tahun lepas, ade seorang kanak2 telah terputus lengan kerana tersepit pintu lif.. kemudian, Abang kanak2 tu mencarik kanak2 tersebut, malangnye, Abangnye telah terjatuh dari tingkat 13, lalu mati di tempat kejadian." Yen n Khai pon berterima kaseh kepade Mak Guard cuz bagi info yang telah menenangkan hati mereka..

Yen n Khai pon menuju ke rumah Effa dan menceritakan kejadian yang mereka alami tu.. Tibe2, Abah Effa mencelah, "Mak Guard? setahu PakCik, da 3 tahun da Flat ni diawasi oleh PakGuard kerane 3 tahun lepas, ade seorang Mak Guard telah mati." Yen n Khai berase takut balik lalu suruh Abah Effa ceritakan hal yang sebenarnye.. Abah Effa pon cerita hal yang sebenar, "3 tahun lepas, ade seorang perempuan yang kerje sebagai Mak Guard telah mati kerane sedih selepas 2 nyawa anaknye hilang dalam mase 24jam.. Mak Guard tu menanges setiap hari sampai lupe makan minumnye lalu Mak Guard tu mati kebuluran" Yen n Khai terus lemah semangat selepas mendengar cerita Abah Effa tu dan mereka berdua terus pengsan.. END~

No comments: