Sunday, 3 March 2013

Maaf~

Assalamualaikom dan salam Hujung Minggu~ Hee~ Pertame sekali, marilah kite doakan supaya SABAH berada dalam keadaan yang selamat.. Kenapa ngan sabah? Tu la.. ade internet, dok bukak FB jek.. Camne nk berkembang otak ko yang kecik tu.. Pihak 'Tentera diRaja Sulu' da mula buat onar di semporna~ Harap abangku yang berada di Kunak dijauhkan dari malapetaka~ Berbalik pada tajuk kite.. "Maaf".. Haa~ Maaf adalah kata2 yang boleh mengubah satu dunia.. Perkataan 'maaf' sekarang ini digunakan secara berleluasa untuk meng'suci' kan kesalahan yang kite buat.. Tanpa ade niat untuk menginsafi kesalahan yang kite lakukan, ucapan 'maaf' pon di lafazkan.. 2-3 jam pastu, wat ag kesalahan yang sama, then mintak maaf ag.. hohoho.. Da xde nilai da lafaz Maaf sekarang ni.. Pastu, bile mangsa tidak memaafkan kesalahan yang dilakukan, mula lah ayat2 islamik keluar.. 'Nabi pon boleh maafkan umatnye, inikan kite pulak manusia biasa'.. Taim korang wat salah, guriskan hati orang, wat mangsa terase, tak pulak korang ingat Nabi taim tu.. hik2.. Tapi ag terok kalau orang da buat salah, tapi still ingin cube untuk menegakkan benang yang basah even kesalahannye nampak jelas sangat kesalahannye.. Tapi xleh salahkan orang yang jenis macam ni kerane mereka merasekan diri mereka perfect sampai xmelihat kesalahan sendirik dan cume nampak kesalahan orang jek.. =) Penutop, Doakan rakyat2 sabah.. Semoge mangsa2 yang terbunuh ditempatkan dikalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah~

No comments: