Thursday, 14 March 2013

Cinta Pertama



Assalamualaikom pembuka bicara
Gud Bye Penutop bicara
Jom kite mengembara
Mengenali cinta Pertama saya.

Hik2.. Awal2 da panton da.. Oke.. Ini cerita serius.. Yen nak cerita pasal cerita pertama yen.. Bukan ape, Semalam dok belek2 FB, pastu, ade nampak daq sekolah ni, BF die post picture si GF, pastu tulis kat picture tu, "My Future Wife".. Kat FB bukan maen ag, si GF ni bertudung molek. Tapi, si BF ni g Upload pic Si GF ni taim xbertudung.. Taim kapel, Aurat si GF pon ko leh post kat public, Taim kawen kang upload Video la agaknye tu.. hik2..

Nape aku marah sangat ni? Baru kapel 4jam da cakap my Future Wife bagai.. Cube la jangan suke bagi harapan kat orang.. Panjang lagi idop ko tu dek.. Jauh ag Perjalanan Idop ko.. Ko relaks jek dulu.. G belajar.. Xpaya nak cintan cintun weh.. Lau ko dengo story aku ni mesti ko rase nyesal cuz bagi harapan kat org lain..

Meh dengo stori aku.. Cinta pertama.. Aku tau.. sumer orang ade cinta pertama die.. macam aku la.. Cinta Pertama aku.. Caye tak caye, Cinta Pertama aku bertahan selama 11 Tahun.. caye tak? Tak caye tak pe la.. Tapi tu la kebenarannya.. Tapi, 11 tahun terbina, akhirnye musnah begitu jek.. Tapi ko, baru kapel 4 jam da macam2 da ayat ko.. haishh~

Aku sayang gile cinte aku ni.. Tapi apekan daya.. kerana desakkan pemeli, aku terpakse lah berpisah untuk selame2nye ngan die.. Selame 11 tahun aku jage die, mandikan die, belai sehabis baik supaye die xmerajok ngan aku, tapi, aku ag sayangkan pemeli aku.. aku terpakse akur dengan kehendak pemeli aku.. Cume kekadang aku berase pelik siket la, kenape selepas 11 tahun baru Abah aku nk pisahkan kami.. Cinte aku tu pon setia gile ngan aku.. melekat jek kemane aku pergi.. Emmm..

Aku ingat ag ari terakhir aku bersame die.. Abah aku suruh aku tatap die puas2.. samat xde camera taim tu.. lau tak aku da amek gambar die banyak2 supaye aku leh menatap die taim aku rindu.. Abah aku terpakse menggunakan orang ke tiga tok pisahkan kami.. Dalang utamanye bukan calang2 orang.. Seorang yang bergelar doktor.. Hmmm.. selepas kami dipisahkan, derita gak aku rase.. Dok terlentang selame seminggu jugak aku.. Dok terkenang memori aku bersame die.. Makan pon xlalu..

Tapi selepas seminggu tu, baru la aku ade semangat siket nk idop.. Tu pon selepas Abah aku xjemu2 bagi aku semangat tok lupekan die.. Tapi saya nk awak tau, Awak adelah cinta pertama saya.. Akan saya ingat awak sampai bile2.. sayang awak selamenye cek KULOP~

p/s : PK DOUBLE MEANING PLZ!! xpaham sudahh! hik2

No comments: