Friday, 12 August 2011

Wanita is more PemBazer than lelaki~

Assalamualaikum dan salam salim~

Yen muncul lagi dengan buah fikiran yang relevan.. Sempena bulan puase ni, aku nk kutok siket la si Syaiton ni.. yelaa~ Syaiton kan da kene ikat kan taim bulan pose ni, so, biarlah aku kutok die.. Fyi, membazer adelah sifat syaiton.. Syaiton suke membazerkan masenye untuk menggoda keturunan Adam a.s.. Oke daa.. Tu jek intro.. Malas nak membebel.. Korang pon da besar kan, xpaya la nak kene bebel pepanjang bru korang nk paham..

Berbalik pade title yang digembar gambirkan oleh si Yen, terdapat banyak teori yang agak relevan (kot) yang mengatakan wanita is more Pembazer than Lelaki.. Kat sini Yen akan membentangkan 3 teori yang menyokong hujah Yen di atas..

Pompan, kene beli lipstik la, eye liner la, foundation la, mascara la, blusher dan segala.. Lelaki relaks jek.. paling kuat pon pakai bedak kat muke.. Tp, kaum lelaki yang tepek bedak kat muke ni da tinggal segelintir jek laa.. Xde pon laki nak tepek muke sampai jadik 4 layers pon.. So, dengan aktiviti mekap jek, pompan da membazer byk mase.. Lelaki kalau nk p jalan, relaks jek.. macam aku, Pakai ape2 yg ptot, celet ubat ketiak, sembor pepium siket, Jalan.. Suo jeans pon jarang nk pakai sgt.. Pompan, nak wat muke 4 layers, kai maskara, eye liner, papp! eye liner xkemas, kene adjust balik.. aduii.. Berape banyak mase laa yg dibuang.. Pastu, da cantek2, bile ade laki kacau, cakap lelaki tu gatal plak.. awok mekap cantek2 (cantek ke?) tujuannye kan tok menarek perhatian lelaki.. so, jangan la marah si lelaki kalau anda diusha.. =)

Pompan, ade masalah siket menanges.. Rindu mak, ayah, menanges.. Gado ngan bf, menanges.. Xdapat jawab soalan exam, menangis.. Tgok cter romentik sedih, nanges (aku lau tgok cter romentik sedih ni aku xnanges. just aku takungkan airmate aku kat kelopak mate aku jek).. Kenape laa perlu korang membazerkan air mate korang tu.. Da laa korang suke buang darah tiap2 bulan, pastu nak buang air mate lak tiap2 kali ade masalah.. Pasni ape lagi cecair yang korang nak buang ek? hmmm.. Tapi, ade info mengatakan, menanges bagus untuk refresh mate korang, ilangkan habuk lam mate korang..

Pompan, tiap kali raye, berpasang2 baju Raye korang beli.. Baju kurung la, Kebaye la, Kebarung la, Cheongsam la~ Lelaki relaks jek.. ade sepasang pon da memadai.. Lepas semayang Raye, da tersemat dalam almari da baju melayu nye..Laen laa Cekgu Cekgi kite kan.. Nak p mengajar, kene la pakai baju kurung.. so, xsalah laa nak beli baju kurung berguni2.. Kalau asik pakai baju same, jelik gak murid2 tengok.. Tapi kalau asik pakai baju laen2 jek, Guru Besar laa xmenang mata nak tengok~

Oke.. daa~ nak sambong berTRAVIAN!! selamat sahur~

No comments: